Tgrt Haber

Edirne'de orman yangını: Alevleri kovayla söndürmeye çalıştı, gözyaşlarını tutamadı

Editör: Murat Makas / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
01 Eylül 2023 18:52 - Güncelleme : 01 Eylül 2023 18:56

Edirne'nin Keşan ilçesinde çıkan orman yangını sonrası ekipler harekete geçti. Yangın havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı. 2 dönüme yakın ormanlık alan zarar görürken, elindeki kovayla alevleri söndürmeye çalışan bir vatandaş ise gözyaşlarını tutamadı.

Keşan’da Kocadere Göleti yakınlarında ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın​ çıktı. Alevler rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı.

Çanakkale'de konuşlanan 2 yangın söndürme helikopterinin de destek verdiği söndürme çalışmaları devam ederken, gölet etrafında toplanan vatandaşlar, çalışmaları izleyip cep telefonları ile görüntüledi. Bir vatandaş​ ise yangın söndürme çalışmalarını aracının üzerine oturarak izledi.

Edirne'deki orman yangını kontrol altına alındı

GÖZYAŞLARINA ENGEL OLAMADI

Elindeki kova ile alevleri söndürmeye çalışan bir vatandaş ise gözyaşlarına engel olamayarak, yangının çıkmasına neden olanlara tepki gösterdi. Yangına, 2 ilk müdahale aracı, 6 arazöz, 3 su ikmal aracı, 1 dozer, 72 personel, 2 helikopter, 5 hizmet aracı, 1 treyler ve 2 itfaiye aracının katıldığı söndürme çalışmalarını Keşan​ Kaymakamı Cemalettin Yılmaz da yerinde takip etti. Kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları devam ediyor.

Edirne'de çıkan orman yangınına müdahale edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...