Tgrt Haber

Ege Akersoy tutuksuz yargılanacak! Tehvid bayrağı taşıyan vatandaşı yumruklamıştı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
17 Ocak 2024 14:32 - Güncelleme : 17 Ocak 2024 14:35

İstanbul'da Galata Köprüsü'nde düzenlenen Filistin'e destek mitinginde "Kelime-i Tevhid" bayrağı taşıyan vatandaşı yumruklayan Ege Akersoy tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. İlk duruşmanın tarihi de belli oldu.

İstanbul​'da Filistin​'e destek mitingi için toplanan grupta yer alan ve elinde Kelime-i Tevhid bayrağı bulunan kişiye sözlü ve fiili olarak saldırdığı iddia edilen Ege Akersoy hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

İLK DURUŞMA 14 ŞUBAT'TA  

Hazırlanan iddianamede Ege Akersoy'un 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Ayrıca mahkemece Akersoy'un yurt dışına çıkma yasağı koyularak tahliyesine karar verirken, ilk duruşmanın 14 Şubat tarihinde görüleceği açıklandı.

TUTUKLANMIŞTI

TÜGVA'nın Galata Köprüsü'nde düzenlediği Filistin'e destek eylemi sonrası Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan İsmail Aydemir ile üniversite öğrencisi Ege Akersoy arasında tartışma çıkmış, Akersoy tartışma soırasında Aydemir'e yumruk atmıştı.  

Akersoy olay sonrasında çıkarıldığı mahkemece 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilmişti.





Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...