Tgrt Haber

Muş’ta eğitime bir günlük kar engeli: Hava buz kesti, her yer beyaza büründü

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
30 Mart 2023 20:54 - Güncelleme : 30 Mart 2023 21:06

Muş'ta kar yağışı nedeniyle yarın il genelinde eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildi. Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, "Elverişsiz hava şartları, yoğun kar yönünde meteorolojik uyarı ve bazı çatılarda meydana gelen hasarın henüz giderilmediği değerlendirildiğinde herhangi bir riskli durumun önüne geçmek için Cuma günü il genelinde eğitim-öğretime bir gün süre ile ara verilmesine karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü günlerdir kar uyarısında bulunuyordu. Çarşamba günü etkisini göstermeye başlayan kar yağışı​ özellikle doğudaki illerde hayatı olumsuz etkiliyor. Muş​'ta elverişsiz hava şartları nedeniyle yarın il genelinde eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildi.

1 GÜNLÜK KAR TATİLİ

Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, "Elverişsiz hava şartları; yoğun kar yönünde meteorolojik uyarı ve bazı çatılarda meydana gelen hasarın henüz giderilmediği değerlendirildiğinde herhangi bir riskli durumun önüne geçmek için 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince; 31 Mart 2023 Cuma (yarın) il genelinde eğitim-öğretime bir gün süre ile ara verilmesine karar verilmiştir. Her ikisi de çalışan anne ve babalardan lise çağından küçük çocuğu olup bakacak kimsesi olmayanların istekleri halinde ebeveynlerinden biri, kurumlarınca idari izinli sayılacak, kurum amirlerince bu hususta gerekli tedbirler alınacaktır. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de aynı gün idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...