Tgrt Haber

Ekipler alarm verdi, tek tek kapatılmaya başlandı: İkinci bir emre kadar...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
19 Ocak 2024 09:05 - Güncelleme : 19 Ocak 2024 09:13
Ekipler alarm verdi, tek tek kapatılmaya başlandı: İkinci bir emre kadar...

Bazı hayvancılık işletmelerinde şap hastalığı görülmesi üzerine ekipler alarma geçti. Tokat ve Çorum'da bulunan hayvan pazarlarının kapatılmasına karar verildi.

Şap hastalığı​ üzerine çalışma yürüten ekipler, hayvanlar üzerinde yaptığı incelemede hiç istemedikleri bir durumla karşı karşıya kaldı. Bazı hayvancılık işletmelerinde şap hastalığı tespit edildi.

İki gün önce Çorum​'da bazı hayvan pazarlarının kapatılması kararından sonra Tokat​'tan da benzer bir haber geldi. Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bazı hayvan pazarlarının geçici olarak kapatılmasına karar verdi.

İKİNCİ BİR EMRE KADAR KAPALI KALACAK

Tokat İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin yaptığı açıklamada, “İlimize komşu Sivas​, Yozgat, Ordu illerinde görülen şap hastalığı mihrakları nedeniyle hayvan satış yerleri kapatılmıştı. Son günlerde ilimizde de hastalığın birkaç hayvancılık işletmesinde görülmesi yapılan filyasyon çalışmasında kaynağın hayvan pazar yerleri olması nedeniyle 2023/03 sayılı İl Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu kararı ile il genelindeki tüm hayvan pazaryerlerimiz 17.01.2024 tarihinden itibaren tedbir amacıyla 2’nci bir emre kadar kapalı kalacaktır” ifadelerine yer verdi. 

Ekipler alarm verdi, tek tek kapatılmaya başlandı: İkinci bir emre kadar...

RİSK ORTADAN KALKARSA YENİDEN AÇILACAK

Öte yandan Çorum için yapılan açıklamada da; il merkezi ve ilçelerde bulunan hayvan pazarlarının, bölgede çıkan şap hastalığının bulaşma ve yayılmasını önlemek amacıyla ikinci bir emre kadar kapatıldığı bildirilmişti. Kapatılan hayvan pazarlarının hastalık riskinin ortadan kalkmasının ardından tekrar açılacağı bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...