Tgrt Haber

Ekiplerin zinde tutma çabası kameraya yansıdı! 90 saat sonra kurtarıldı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
09 Şubat 2023 23:17 - Güncelleme : 09 Şubat 2023 23:51

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıma yol açan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin dördüncü gününde umut dolu haberler geliyor. Adıyaman'da 17 yaşındaki genç kız 90 saatin sonunda enkazdan sağ olarak çıkartıldı. 8 metre derinliğine inen madencilerin genç kızı zinde tutmak için gösterdiği çaba kameraya yansıdı. 

"Asrın felaketi" olarak adlandıran Kahramanmaraş​'taki 7.7 ve 7.6'lı depremde kurtarma çalışmaları​ hız kesmeden devam ediyor. Adıyaman​'da, madencilerin enkazın 8 metre derinliğine inerek ulaştığı 17 yaşındaki genç kız, enkazdan 90 saat sonra sağ çıkarıldı.  

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkımın yaşandığı Adıyaman'da, ekiplerin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

Ekiplerin 7 katlı Bereket Apartmanı enkazında yürüttüğü çalışmada,17 yaşındaki Gülsüm Yeşilkaya, depremin ardından geçen 90 saat sonra kurtarıldı

MADEN OCAĞINI ANDIRAN TÜNEL 

Ekiplerin 7 katlı Bereket Apartmanı enkazında yürüttüğü çalışmada,17 yaşındaki Gülsüm Yeşilkaya, depremin ardından geçen 90 saat sonra kurtarıldı. Gülsüm'ün sesini sabah 9.00 sularında duyan ekipler, yaklaşık 13 saatlik bir çalışmayla genç kıza ulaştı. 

7 katlı binanın alt katlarında bulunan Gülsüm için maden ocaklarını andıran bir görüntüye sahip olan "domuz damı" yöntemini devreye sokan ekiplerin, Gülsüm'e ulaştıktan sonra genç kızla diyalogları enkazın 8 metre derinliğinde kameraya yansıdı. 

"KEBAP ISMARLAYACAĞIM"

Görüntülerde, zinde tutmak için genç kızla sürekli konuşma çabasında olduğu görülen ekipler, Gülsüm'den "İyiyim" yanıtını aldıktan sonra sevinç yaşadı. Ekipler genç kıza çıktıktan sonra kebap yeme sözü verdi.  

Isı battaniyesine sarılan Gülsüm, daha sonra enkazdan dışarıya çıkarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...