Tgrt Haber

El Kaide ve DEAŞ’a para toplayanlara operasyon: 6 gözaltı

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
09 Ağustos 2023 09:01 - Güncelleme : 09 Ağustos 2023 09:20
El Kaide ve DEAŞ’a para toplayanlara operasyon: 6 gözaltı

İstanbul’da terör örgütlerine yönelik düzenlenen başarılı operasyonlar hız kesmiyor. Emniyet güçleri, El Kaide ve DEAŞ’a para topladıkları ileri sürülen 6 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. 4 ilçede gerçekleştirilen baskınlarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

İstanbul​ Emniyet Müdürlüğü'nün terör örgütleri yönelik operasyonları sürüyor. Polisin İstanbul’da düzenlediği terör operasyonunda, El Kaide ve DEAŞ’a para topladıkları ileri sürülen 6 şüpheli gözaltına alındı. Arnavutköy, Sancaktepe, Sarıyer ve Sultanbeyli ilçelerinde gerçekleştirilen baskınlarda çok sayıda örgütsel dokümana da el konuldu.Şüphelilerin adli işlemleri sürüyor.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü​ Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı birimler, “Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet Etmek” ve “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçlarıyla ilgili yürütülen çalışmalarda, DEAŞ ve El Kaide gibi dini istismar eden aşırı uç radikal örgütlere fon sağlamak amacıyla sosyal medya platformları üzerinden para toplayan 6 şüpheli tespit etti. Söz konusu örgütler adına para toplayan zanlıların yakalanması için dün sabah Arnavutköy, Sancaktepe, Sarıyer ve Sultanbeyli ilçelerinde belirlenen adreslere yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.

TEM ŞUBEDE SORGULARI BAŞLADI

Zincirleme operasyonlarda yakalanan şüpheliler sorgulanmak üzere İstanbul TEM Şubeye götürüldü. Yakalanan kişiler ile ilgili yürütülen tahkikat işlemleri devam ederken, söz konusu örgütlere ne kadar para toplandığı ve aktarıldığı ise henüz belirtilmedi.

Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün DEAŞ'a yönelik casusluk operasyonunda yaklaşık 10 bin üyesi bulunan bir terör şebekesi tamamıyla deşifre edildi. Operasyonda 5 kişi gözaltna alınırken, bunlardan ikisi tutuklandı.

 

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...