Tgrt Haber

Nusr-et'e saldırmışlardı! Elebaşılığını Volkan Reçber’in yaptığı suç örgütü çökertildi

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: tgrthaber.com
06 Temmuz 2024 08:02 - Güncelleme : 06 Temmuz 2024 10:04

İstanbul merkezli 2 ilde düzenlenen  “Kuyu-7” operasyonlarında; elebaşılığını Volkan Reçber’in yaptığı organize suç örgütü üyesi 33 şüpheli yakalandı. Volkan Reçber ve çetesi adını daha önce de Nusr-et restoranına yapılan silahlı saldırı ile duyurmuştu.

İçişleri Bakanı​ Ali Yerlikaya İstanbul​ merkezli 2 ilde düzenlenen  “Kuyu-7” operasyonlarında; elebaşılığını yurt dışında firar olan Volkan Reçber’in yaptığı organize suç örgütü üyesi 33 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

"Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; İstanbul ve İzmir’de düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin;
Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, Kasten öldürme, Kasten adam öldürmeye teşebbüs, Kasten yaralama, İş yerlerine silahlı saldırı,
6136 sayılı kanuna muhalefet, Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve Mala zarar verme suçları olmak üzere 25 ayrı suç eylemini
gerçekleştirdikleri tespit edildi. 

Operasyonlar sonucu:

  • 34 adet ruhsatsız tabanca,
  • 1 adet AK-47 Kalaşnikof uzun namlulu tüfek,
  • 1 adet balistik yelek  ve
  • 1 adet Uzi olarak tabir edilen otomatik silah ele geçirildi


NUSR-ET’E YAPILAN SİLAHLI SALDIRIDA ADI GEÇMİŞTİ

Volkan Reçber ve çetesi adını daha önce Nusr-et restoranına yapılan saldırı ile duyurmuştu. Çeteye yönelik 27 Mart 2024’te de ‘Mahzen-22’ operasyonu düzenlenmiş ve restorana saldıran şahıs yakalanmıştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu “Organize suç örgütü elebaşı Barış Boyun’un, organize suç örgütü elebaşı Volkan Reçber’e  talimat vererek yaptırdığı, Beşiktaş’taki “Nusr-Et” isimli iş yerine yönelik silahlı saldırı eylemine karşı “MAHZEN-22” operasyonu düzenlendi” ifadeleri ile duyurmuştu.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...