Tgrt Haber

Deprem sonrası Elon Musk'tan Türkiye'ye destek: Starlink internet uydusunu gönderebilirim 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
06 Şubat 2023 07:17 - Güncelleme : 06 Şubat 2023 07:30
Deprem sonrası Elon Musk'tan Türkiye'ye destek: Starlink internet uydusunu gönderebilirim 

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından açıklamalarda bulunan içişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır" dedi. Tesla'nın sahibi Elon Musk, depremin ardından Türkiye'ye yardım çaprısı yaptı.

Tesla, SpaceX​ ve Twitter’ın sahibi Elon Musk​, Kahramanmaraş depremi​ sonrası sosyal medya hesabından yardım çağrısında bulundu. Musk, Starlink​ internet uydusunu gönderebileceğini açıkladı. 

Kahramanmaraş depremi sonrası açıklama yapan Elon Musk, deprem bölgesinde ulaşımın sağlanması için Türkiye’ye Starlink internet uydusunu gönderebileceğini iletti.

Yale Üniversitesi öğretim üyesi Mehmet Emin Adin’in Tesla, SpaceX ve Twitter’ın sahibi Elon Musk’a sosyal medya üzerinden yaptığı çağrıya Musk’tan cevap geldi.  

"ONAYLANIRSA GÖNDEREBİLİRİZ"

Adin’in “Türkiye ve komşu ülkeleri büyük bir deprem vurdu. Ciddi iletişim eksiklikleri yaşanıyor. Starlink uydularınız için yardım etme şansınız var mı?” paylaşımına Musk, “Starlink henüz Türk hükümeti tarafından onaylanmadı. Onaylanır onaylanmaz gönderebiliriz” şeklinde cevap verdi.

https://twitter.com/elonmusk/status/1622440235203264517

Starlink, dünya çapında altyapıdan yoksun olabilecek uzak bölgelere yüksek hızlı geniş bant internet erişimi sağlamak için tasarlanan internet hizmeti olarak tasarlandı.

Elon Musk ayrıca geçtiğimiz Mart ve Haziran ayında, Ukrayna'ya destek amaçlı Starlink uydusu göndermişti.

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yarin 6 Şubat 2023 08:15

Gönder baba ne bekliyon

Sonraki Haber Yükleniyor...