Tgrt Haber

Emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş, PKK'ya kış harekatını değerlendirdi

02 Şubat 2022 10:02 - Güncelleme : 02 Şubat 2022 14:19
Emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş, PKK'ya kış harekatını değerlendirdi

Türkiye Irak ve Suriye’nin kuzeyinde yuvalanan teröristlere gece yarısı hava harekatı düzenledi. Mağaraların başlarına yıkıldığı kış operasyonunu Emekli Hava Korgeneral Dr. Erdoğan Karakuş, değerlendirdi. Karakuş, operasyonun zamanlamasına dikkat çekti.

Milli Savunma Bakanlığı, Kış Kartalı Harekatı düzenleyerek terör örgütü PKK’ya darbe üstüne darbe vurdu. Irak ve Suriye'nin kuzeyinde teröristler tarafından üs olarak kullanılan Derik, Sincar ve Karacak bölgelerindeki terör yuvalarını bomba yağdırdı. TGRT Haber’de Cem Küçük İle Günaydın Türkiye Programında Emekli Hava Korgeneral Dr. Erdoğan Karakuş, kış hava operasyonu ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

KAR YAĞIŞI BÜYÜK ŞANS

Harekatın kış şartları harekatı olduğunu belirten Karakuş, PKK’nın kış şartlarında hareket kabiliyetini yitirdiğine dikkat çekerek “Çünkü terör örgütü, her yer karla kaplı olduğunda mağaralarda yaşamaya çalışır. Mağaraya koyduğu malzemelerle kışı geçirir. Bu sırada hava kuvvetleri harekat icra eder ve mağaraları başlarına yıkalar. Genellikle büyük hava harekatı, PKK’nın kardan kıştan rahat hareket edemeyeceği zamana denk getirilir. Kar yağdığında örgüt üyeleri mağaralarda ısıtıcı kullanmak zorunda kalırlar. Yoksa donarak ölürler. İHA ve keşif uçaklarıyla bu ısı merkezleri tespit edilir. Hava kuvvetleri ona göre değerlendirir. Mağaralara genelde mağara delici bombalar kullanılır ve başlarına yıkılır” diye konuştu.

MAĞARALARIN GİRİŞ ÇIKIŞLARI VURULUR

Karakuş, operasyonların özellikle mağaralara giriş çıkışlarına yapıldığını söyledi. Böylece terör örgütü üyelerinin mağara içinde sıkışıp kaldığını vurgulayan Karakuş, “Bizim bombalarımız kaynaklı değildir, demir dövülerek bir bütün halinde yapılır. Bu yüzden örgüt üyelerinin mağaradan sağlam çıkması mümkün değildir. Özellikle bombanın mağaranın ağızından girmesi sağlanır, böylece 100 ile 200 metre ileri girerek patlaması durumunda oradan kimse sağ çıkamaz” ifadelerini kullandı.

Emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş, PKK'ya kış harekatını değerlendirdi

ELEBAŞLARI ABD, RUSYA VE BM KORUMASINDA

Terör örgütü elebaşlarının kendilerini korumak için çeşitli stratejiler belirlediklerini söyleyen Karakuş, bunları şöyle sıraladı: “Elebaşlarının hepsi asla bir araya gelmezler. Mağarada yaşamazlar. Onlar kendini korumak için şehirlerde yaşarlar. ABD’nin koruması altındalar. ABD, 40 bin tırla, 4.000 uçakla mühimmat getirdi ve PKK’yı eğitti. Ayrıca Rus PKK’sı da var.” Kuzey Irak’ın PKK’den temizlendiğini kaydeden Karakuş, “Ancak her yere operasyon yapamıyorsunuz. Mahmur Kampı BM korumasında. Suriye’de bazı bölgeler ABD’nin hava kuvvetleri kontrolünde, bazı bölgeler Rusya hava kuvvetleri kontrolünde. BM, ABD ve Rusya, Batı’nın onları yaşatmak için özel bir gayreti var. Buralarda saklanıyorlar” dedi.

FETÖ SAVUNMA SANAYİNİ VURDU

Karakuş, FETÖ’nün savunma sanayisini gelişmesinin önüne geçtiğini söyledi. İHA ve SİHA’lar ile hava kuvvetlerinin terör üyelerini görme kabiliyetini geliştirdiğini kaydeden Karakuş, “FETÖ’nün engellemelerinden dolayı insansız hava uçaklarını İsrail’den aldık, sonra ABD’den aldık. Bunlarda sorunlar çıktı. Göremediğimiz için vuramıyorduk. Şimdi 24 saat boyunca İHA ve SİHA’lar terör örgütü üyelerini gözlüyor. 15 Temmuzdan sonra Türkiye, savunma sanayisini büyütmesi gerektiğini anladı. Gelişmelerden memnunuz” dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...