Tgrt Haber

Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı hayatını kaybetti

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
17 Ocak 2023 14:49 - Güncelleme : 17 Ocak 2023 15:05
Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı hayatını kaybetti

Türkiye'de terörle mücadelenin simge isimlerinden biri olan ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı olarak görev yaparken Türk bayrağını indirmeye çalışan bir Rum protestocu için 'vur' emri veren Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı, 86 yaşında hayatını kaybetti.

Türkiye'de terörle mücadelenin simge isimlerinden Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı, tansiyon düşüklüğü şikayetiyle gittiği hastanede tüm müdahelelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 86 yaşında hayata gözlerini yuman "Tamburalı Paşa" olarak bilinen Kundakçı'nın Selimiye Camii'nde çarşamba günü düzenlenecek törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığında defnedileceği öğrenildi.

1957'de Kara Harp Okulu'ndan mezun olan Hasan Kundakçı, mesleki süreci boyunca yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli görevlerde bulunurken terörle mücadelenin önde gelen isimlerinden biri oldu.

14 SAAT ÇATIŞTI

1993'te Diyarbakır​'ın Lice ilçesinde terör örgütü ve güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın şehit olması üzerine ateş altındaki bölgeye gitti.

Teröristlerin telsiz konuşmalarından tekrar saldıracaklarını öğrenen Kundakçı, okulda yaralı halde olan 55 askerden tekrar silah kuşanmalarını istedi. Kundakçı, bu askerlerle birlikte tam 14 saat boyunca çatıştığı teröristlerin bölgeye girmesine izin vermedi.

Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı hayatını kaybetti

TÜRK BAYRAĞINI İNDİRMEYE ÇALIŞAN RUM İÇİN 'VUR' EMRİ VERMİŞTİ

Kundakçı, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı olarak görev yaparken 14 Ağustos 1996 tarihindeki protestolar sırasında Türk bayrağını indirmeye çalışan bir Rum vatandaşı için 'vur' emri vermişti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...