Tgrt Haber

Son dakika! Eminönü'nde İETT otobüsü denize düştü

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
17 Ağustos 2023 08:47 - Güncelleme : 17 Ağustos 2023 15:41

Son dakika haberi: Eminönü Haliç Metro İETT Durağında içi boş olan bir İETT otobüsünü denize düştü. Otobüsün freninin boşaldığı öğrenilirken olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Aracı kurtarma çalışmaları esnasında da çekme halatı koptu. Ekiplerin uzun uğraşlar verdiği çalışma sonrası otobüs denizden çıkarıldı.

Eminönü HaliçMetroİETT​ durağında park halinde duran İETT otobüsü denize düştü. Şans eseri boş olan otobüsün freninin boşaldığı öğrenildi. Olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Hummalı çalışmanın ardından otobüs denizden vinç yardımıyla çıkarıldı. 

VALİLİKTEN İLK AÇIKLAMA: ÖLÜ VE YARALI YOK

Kazayla ilgili İstanbul​ Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Saat 08.09' da Emniyet haber merkezi'nden alınan bilgiye göre Fatih Eminönü Demirtaş Mahallesi Ragıp Gümüşpala Caddesi  Eminönü İETT garajı içerisinde park halinde  bulunan EM1 hat numaralı  boş  (Eminönü-Kulaksız)  Özel Halk Otobüsü el freni boşalarak denize düşmüştür. İtfaiye ekipleri, sahil güvenlik ve yol bakımdan 1 adet vinç olay yerindedir. Ölü ve yaralı yoktur" ifadelerine yer verildi.  

ŞOFÖRLE İLGİLİ TAHKİKAT BAŞLATILDI 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), şoförün el frenini çekmeden araçtan inmesiyle kazanın yaşandığını belirtti. 

İBB'den yapılan açıklamada, "Fatih Eminönü İETT garajı içerisinde bulunan EM1 Kulaksız-Eminönü hattında çalışan boş özel halk otobüsü, şoförünün el frenini çekmeden araçtan inmesi sebebiyle kayarak denize düşmüştür. Olayda can kaybı ve yaralanma olmamıştır. Şoförle ilgili tahkikat başlatılırken, otobüsü çıkarma çalışmaları devam etmektedir" ifadelerine yer verildi. 

Son dakika! Eminönü'nde İETT otobüsü denize düştü

OTOBÜS ŞOFÖRÜ KONUŞTU: KENDİ KENDİNE HAREKETE ETTİ 

Otobüsün şoförü Ramazan Şahin kazanın ardından yaptığı açıklamada, "Park halinde duruyordu. Arabaya binecektim, kendi kendine hareket etti, denize gitti. Nasıl oldu bilmiyorum. Çıkınca bakacağız" ifadelerini kullandı. 

KURTARIRKEN HALAT KOPTU

Öte yandan otobüsü kurtarma çalışmaları esnasında bir talihsizlik daha yaşandı. Suyun altındaki İETT Otobüsüne balık adamlar tarafından bağlanan halat vinç yardımıyla çekildiği esnada koptu. Bu sebeple aracı kurtarma çalışmaları aksadı. 

 

Son dakika! Eminönü'nde İETT otobüsü denize düştü

Denize düşen İETT otobüsü 6 saatlik çalışmanın ardından vinç yardımıyla denizden çıkarıldı. Sürücü gözaltına alınırken olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...