Tgrt Haber

Migros işçilerine yönelik kelepçeli gözaltına Emniyet'ten açıklama

20 Şubat 2022 12:50 - Güncelleme : 20 Şubat 2022 14:06
Migros işçilerine yönelik kelepçeli gözaltına Emniyet'ten açıklama

Migros eylemlerinin simge ismi Gülabi Aksu'nun kelepçelenerek gözaltına alındığı görüntülerin ardından ülke çapında gündem olan konuya ilişkin Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama geldi.

Migros depo işçilerinin yapılan yüzde 8’lik zammı kabul etmeyerek eylem başlatmaları üzerine olaylar giderek büyümesi üzerine ülke gündemine bomba gibi düştü. Migros çalışanı Gülabi Aksu polisler tarafından kelepçelenerek gözaltına alınması üzerine sosyal medyada büyük tepki topladı.

ARAŞTIRMA VE İNCELEME BAŞLATILDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından 18 Şubat'ta Migros çalışanlarının eylemi sırasındaki gözaltı işlemlerine ilişkin basına yansıyan kelepçeli görüntülere ilişkin açıklama yapıldı.

Emniyet'ten yapılan açıklamada, Migros çalışanlarının maaş zamlarına yönelik eylemlerinin 3 Şubat'ta başladığı hatırlatıldı. 18 Şubat'a kadar eylemlerin bir kısmına müsaade edildiği kaydedildi.

Konuyla ilgili araştırma ve inceleme yapıldığı bildirildi. Emniyet 68 kişinin gözaltına alındığını da aktardı. 

BAKAN BİLGİN'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ülkenin gündemine oturan olay sonrası yaptığı açıklamada, Migros çalışanı işçilerin şikayetleriyle ilgili bakanlık olarak soruşturma başlattıklarını bildirmişti.

Bilgin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hiçbir işçimizin, emekçimizin mağdur edilmesine göz yummayacağız." ifadelerini de kullanmıştı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...