Tgrt Haber

En çok at ve eşek eti yedirilen iki il belli oldu! Bakanlık tek tek ifşa etti

Editör: Murat Makas / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
16 Ekim 2024 15:56 - Güncelleme : 16 Ekim 2024 18:03
En çok at ve eşek eti yedirilen iki il belli oldu! Bakanlık tek tek ifşa etti

Türkiye'de birçok yerde şubesi bulunan Köfteci Yusuf'ta domuz eti tespit edilmesi konuşulmaya devam ediyor. Türkiye'de sadece domuz eti değil at ve eşek eti yediren işletmeler de ortaya çıkıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın taklit ve tağşiş yapan firmaları tespit etti. En çok at ve eşek eti yedirilen iller belli oldu.

Hileli gıdalar vatandaşların en çok ilgilendiği konular arasında yer alıyor. Özellikle et ve tavuk​ ürünlerinde hileli ürünler öne çıkıyor. Köfteci Yusuf'un ürünlerinde domuz eti​ tespit edilmesi tartışması tüm Türkiye'yi derinden etkiledi. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın taklit ve tağşiş yapan firmalar için harekete geçti. Türkiye'de sadece domuz eti değil, at ve eşek eti de bazı gıdalarda tespit ediliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş yapan firmaları açıklamaya başladı. Sahtekarların oyunu ise "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresinden ifşa olmaya devam ediyor.

En çok at ve eşek eti yedirilen iki il belli oldu - 1. Resim


AT VE EŞEK ETİ SKANDALI

Bakanlığın yayınladığı listede özellikle kırmızı ette yapılan hileler dikkat çekiyor. Domuz etinin yanında at ve eşek etinin de vatandaşa yedirildiği ortaya çıktı.

EN ÇOK AT VE EŞEK ETİ YEDİRİLEN İLLER

Türkiye'de en çok hangi ilde vatandaşa at ve eşek eti yedirildiği belli oldu. Hileli gıdalar listesinde 2 ilin ismi tedirgin etti. Buna göre Adana ve Sakarya at ve eşek etinde birbiriyle yarışıyor. 2 Ekim itibarıyla yayınlanan listede Adana'dan 9, Sakarya'dan ise 6 işletme bulunuyor.


İşte Adana ve Sakarya'da vatandaşa at-eşek eti yediren işletmeler;

En çok at ve eşek eti yedirilen iki il belli oldu - 2. Resim

En çok at ve eşek eti yedirilen iki il belli oldu - 3. Resim

En çok at ve eşek eti yedirilen iki il belli oldu - 4. Resim

Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...