Tgrt Haber

Enkaz altında öldü sandılar, canlı canlı gömüyorlardı 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Dailystar
23 Şubat 2023 16:46 - Güncelleme : 23 Şubat 2023 16:50
Enkaz altında öldü sandılar, canlı canlı gömüyorlardı 

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Suriye'de meydana gelen yıkımda enkazdan çıkarılan ve öldüğü sanılan Suriyeli adamın hayatta olduğu mezarlıkta ortaya çıktı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Suriye​'de de büyük bir yıkıma ve binlerce can kaybına neden oldu. Tıpkı Türkiye​'de olduğu gibi Suriye de onlarca mucize kurtuluşa sahne oldu ancak Ahmed el-Maghribi isimli Suriyeli adamın hikayesi duyanları şaşkına çevirdi. Suriye'nin Atarib kasabasında çöken bir binanın enkazından çıkarılan Suriyeli genç yaşam belirtisi göstermediği için öldüğü düşünüldü. Arama kurtarma ekipleri adamın cansız bedenini teşhis edilmesi için ceset torbasına koydu ve morga kaldırdı.

MEZARDA HAREKET ETMEYE BAŞLADI

Yerel basında yer alan haberlere göre Ahmed el-Maghribi iki gün boyunca morgda bekledikten sonra ailesine ulaşıldı. Aile adamın kimliğini doğruladı ve cenazeyi defnetmek için mezarlığa gittiler. O ana kadar hayatını kaybetmiş gibi görünen adam, herkesi şaşkına çeviren bir şekilde mezarlığa varıldığında hareket etmeye başladı. Ceset torbasından çıkardıkları adamı yeniden hastaneye götürdü. Yerel basında kalbi duran birinin yeniden hayata dönmesinin çok nadir görülen bir durum olduğu belirtildi.

 

Kaynak: Dailystar
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...