Tgrt Haber

Enkaz altında yaşam mücadelesi: 12 zeytinle hayata tutundu

11 Şubat 2023 14:08 - Güncelleme : 11 Şubat 2023 14:24
Enkaz altında yaşam mücadelesi: 12 zeytinle hayata tutundu

Görev için gittiği Hatay'da Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depreme otelde yakalanan ve 32 saat göçük altında kalan Yüksel Ergit, bir poşette bulduğu 12 zeytin ile yaşama tutundu.

Hatay'da enkaz altından çıkarıldıktan sonra Ankara​'da hastaneye yatırılıp  tedavi altına alınan 32 yaşındaki Yüksel Ergit, o anları anlattı.

Ankara'da bir şirkette çalıştığını, Hatay'a bir kaç günüğüne geldiğini dile getiren Ergit, deprem anında konakladığı otel odasında bir masanın altına sığındığını belirtti.

Yaşadıklarını korku içinde analtan Ergit, '' "Bulunduğum odadan iki kat aşağıya düştüm. Elimde masanın demir parçası, üstümde de ikili bir koltuk vardı, onun üstünde de otelin demir yığınları. Bu şekilde bir odanın içinde kaldım. Hayatımda ilk kez böyle bir deprem yaşadım." ifadelerini kullandı.

Otel yıkıldıktan sonra göçük altında kalan kişilerle irtibat kurduklarını, kendi aralarında birbirlerine moral vererek ''Biri gelip bizi kurtaracak'' diye birbirlerinde telkinlerde bulunduğunu söyleyen Ergit, Ankara'dan gelen tanıdıkları ve sivil toplum kuruluşundan kişilerin yardımıyla enkazdan kurtulduğunu söyledi.

TUĞLALARI KIRARKEN POŞETE DENK GELDİM, İÇİNDE 12 TANE ZEYTİN VARDI

Yüksel Ergit, sözlerini şöyle devam etti: 

"İçinde kaldığım enkazda çok küçük çapta bir görüş açım vardı, gece mi gündüz mü bilmiyordum. Sanki 10 gün orada kalmışım gibiydi. Enkaz altındayken sürekli artçı depremler oluyordu, dirseğimle hava almak için üstüme yıkılan tuğlaları kırıyordum. Tuğlaları kırarken bir poşete denk geldim, içinde sadece 12 tane zeytin vardı. Onu kolumun altına sakladım, her canım isteğinde, canım istedi mi ondan da emin değilim ama yedim. 32 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldım."

Enkaz altında yaşam mücadelesi: 12 zeytinle hayata tutundu

Kendisine önce Hatay'da ilk müdahalenin yapıldığını ve ardından Bilkent Şehir Hastanesine geldiğini aktaran Ergit, "Şu an iki ayağımı hareket ettiremiyorum ama inşallah buradaki tedavimle düzelecek. Şükretmeyi bilmek gerekiyor, Allah hepimizin yardımcısı olsun. Lütfen kimse umudunu yitirmesin." diye konuştu.

ALLAH'IM OĞLUMU BANA BAĞIŞLADI

Depremi televizyondan öğrenmesinin ardından Ankara'dan oğlu için hızla Hatay'a giden ve oğlunun enkazdan kurtarılması için çabalayan baba Şükrü Ergit de çok geniş bir alanı etkileyen depremlerin ardından her yere aynı anda yetişilebilmesinin kolay olmadığını dile getirdi.

Enkaz altında yaşam mücadelesi: 12 zeytinle hayata tutundu

Şükrü Ergit, oğlunun küçücük bir delikten çıkarıldığını belirterek, "Bu bir mucize. Allah'ım evladımı ikinci kez bana bağışladı. Biri doğumu biri de şimdi... Çok şükür oğlum iyi, Allah bütün ailelere sabır versin, devletimize zeval vermesin." ifadelerini kullandı.

Yüksel Ergit'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...