Tgrt Haber

Acı bekleyiş mutlu sonla bitti: Enkaz çalışmalarının 98. saatinde gelen kurtuluş

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
10 Şubat 2023 08:53 - Güncelleme : 10 Şubat 2023 09:05

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan deprem sonrası arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Yıkımdan en fazla etkilenen şehirlerden biri olan Hatay'da enkaz altındaki biri 98. saatte sağ olarak çıkarıldı.

Kahramanmaraş​'ta meydana gelen ve 10 ilin etkilendiği 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremde saatler geçtikçe acı bilanço ağırlaşıyor. Türkiye​'yi hüzne boğan felakette binlerce bina yerle bir oldu. Gaziantep, Adıyaman, Hatay​, Diyarbakır, Mersin ve birçok ilde hissedilen şiddetli sarsıntının ardından enkaza dönen binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremden en çok etkilenen illerden biri Hatay oldu. Yardımın geç ulaştığı Hatay'dan sevindiren bir haber geldi. Depremin üstünden günler geçmesine rağmen umutlar halen tükenmiş değil...  

"BİZİ ZİYARETE GELECEKSİN..."

Defne ilçesinde yıkılan binanın enkazdan ses geldiğini duyan itfaiye ekipleri, isminin Hüseyin​ olduğu öğrenilen kişiye ulaştı. 98 saat enkaz altında kalan vatandaş, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu kurtarılarak, sağlık ekiplerine teslim edildi.

Depremzede sedye ile taşındığı sırada itfaiye erinin, "Hüseyin, bizi ziyarete geleceksin Kocaeli'ye" sözleri ise yürekleri ısıttı.



KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...