Tgrt Haber

Etimesgut'taki kedi vahşeti! Erdal Beşikçioğlu'ndan açıklama

Editör: Banu İriç / Kaynak: Anadolu Ajansı
06 Nisan 2024 21:08 - Güncelleme : 06 Nisan 2024 23:37

Yavru kedilerin başları ve patileri kesilmiş halde bulunması sonrası hayvan severler ayaklandı. Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu olayla ilgili açıklama yaptı.

AnkaraEtimesgut​'ta İstasyon Mahallesi​ 2360'ıncı Sokak'taki bir apartmanın önündeki kanepenin içerisinde kafaları ve patileri kesilerek öldürülmüş 6 kedi​ yavrusu bulunması sonrası Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri inceleme başlatırken belediye başkanı Erdal Beşikçioğlu'ndan açıklama geldi.

HAYKONFED üyeleri ve hayvan severler, Etimesgut ilçesinde 6 kedi yavrusunun başları ve patileri kesilerek öldürülmesine tepki göstererek olayın gerçekleştiği bina önünde basın açıklaması yaptı.

Özkan, grup adına yaptığı açıklamada, yavru kedilere bunu yapan kişi veya kişilerin "insan" olmasının mümkün olmadığını dile getirdi.
Hayvanlara eziyet edenlere hapis cezası verilmesi talebinde bulunan Özkan, "Hayvana yapılan vahşet insana yapılan vahşetin ilk adımıdır. İkincisi insandır. Bu tür zalimleri, bu tür vicdansızları durdurmanın yolu yatarı olan hapis cezasıdır." dedi.

ERDAL BEŞİKÇİOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu da konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaparak şunları söyledi:

"İstasyon Mahallesi Villa Parselleri 2360 sokaktaki bir apartman bahçesinde meydana gelen olayı derin bir üzüntü ile öğrendim.

Etimesgut Belediyesi olarak, bu tür insanlık dışı eylemlerin tekrarlanmaması için gerekli adımları atmaya kararlıyız. Her bir canlımızın haklarını korumak bizim önceliğimizdir. Bu tür insan vicdanına aykırı davranışlara karşı sıfır tolerans politikası izleyeceğimizi ve bir sokak evcilimizin canlarını korumak için gerekli adımları atacağımızı taahhüt ediyoruz. Bu olayın takipçisi olacağımı bilmenizi isterim.

İlçemizin huzur ve güvenliği için çaba sarf etmeye devam edecek, sokak evcillerimizin güvenliği ve refahı için elimizden geleni yapacağız" 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...