Erdoğan açıkladı, 'Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olacak'
Genç İşadamları'nın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda konuk eden Erdoğan, Saray'ın isminin değişeceğini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu Genel Başkanı Erkan Güral ve konfederasyon üyelerini Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti. Kabulde konuşan Erdoğan, Konfederasyonun takdirle takip ettiği bir sivil toplum kuruluşu olduğunu, genç girişimcileri sergiledikleri dayanışma dolayısıyla kutladığını belirtti.
Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda genç işadamlarıyla biraraya gelen Erdoğan, konuyla ilgili şunları söyledi:
SARAY KISA SÜRE SONRA CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ OLACAK
Güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Sadece Cumhurbaşkanlığı Sarayı. Şu anda Saray, kısa süre sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olacak. Hemen yanımızda kongre merkezinin arka tarafında bölgede şöyle bir cuma camii yok, orada cami inşa ediyoruz. Kongre merkezinin bana göre sağ tarafında çok amaçlı 2 bin kişinin katılacağı aynı anda yapabileceğimiz yemekli toplantıyı kast ediyorum.
4 MİLYON CİLT KİTAP ALABİLECEK KÜTÜPHANE
Şu anda Türkiye’de bizim en büyük kütüphanemiz 2 milyon cilt kütüphaneye sahip olan bir kütüphane. Dünya çok farklı bir yerde. Orada asgari 4 milyon cilt kitap alabilecek şekilde hem dijital ortamda hemde yaprak kitapla orada bir Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi kuralım. Orada ayrı bir hedefimiz olacak, 24 saat öğrenciye halka açık bir kütüphane haline getirmek. Bunun hazırlıklarını yapıyoruz, projeler hazırlanıyor. İki yılda bunları bitireceğiz. Saray kavramından rahatsız olanlar temenni ederim ki külliyeden rahatsız olmazlar.
PARAYI HARCAYAN BİZİZ
Böyle anlattıkları gibi falan de değil yani. Dün baktım bir tanesi ana muhalefetten diyor ki, 5-6 milyar dolara mal oldu diyor. Yahu parayı harcayan biziz. Nereden çıkarıyorlar böyle rakamlar anlamak mümkün değil. herhalde İngiltere’deki sarayın restorasyonu yapılacak, 5 milyar dolara mal olacakmış. Belki ortaya takıntı yapmış olabilir. Ama bunu bilmesi lazım. Her şeyi bunların kayıttadır. Biz burayı proje hariç 18 ayda bitirdik.
ANITKABİR VE MECLİS PROJELERİ BÜTÇEYİ SARSMIŞTI
Anıtkabir için hazırlıklara 1941’de başladı, yapı ancak 1953’te tamamlanabildi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı ise projeyle birlikte iki yılı bile bulmadı. Meclis ve Anıtkabir projeleri inşa edildikleri dönemde ülkemizin bütçesini sarsmıştır. Oysa bugün Türkiye bunun gibi onlarca, yüzlerce projeyi aynı anda bitirip, inşa edip halkın hizmetine ulaşacak seviyededir. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca 'Putin burayı gördüğünde 'büyük devlet olmanın alametidir' demişti' dedi.