Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Nisan ve mart celpleri ertelendi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
11 Şubat 2023 14:52 - Güncelleme : 11 Şubat 2023 15:22
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Nisan ve mart celpleri ertelendi

Son dakika haberi: Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından zarar gören kentleri ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 13 binin üzerindeki askerin mart ve nisan celplerinin mayıs ayına kadar ertelendiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​, Kahramanmaraş depreminde 6 binanın yıkıldığı Diyarbakır​'da açıklamalarda bulundu. Erdoğan deprem​ nedeniyle 13 binin üzerindeki askerin mart ve nisan celplerinin mayıs ayına kadar ertelendiğini duyurdu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

ASKERLERİN CELP TARİHİ ERTELENDİ

Deprem bölgesinde ikamet eden veya bu illerin nüfusuna kayıtlı 13 binin üzerindeki yükümlü askerimizin mart ve nisan celpleri mayısa ertelenmiştir Erteleme ve ara vermeyi gerçekleştirmiş olduk. Bölgeye gelecek yardımların AFAD​'da toplanması ve nakledilmesidir. Ayni yardımlarda sorun söz konusu değildir. AFAD koordinesinde gerçekleştirilmektedir. Aksi takdirde yardımların heba olma riskleri ortaya çıkmaktadır.

"MİLLETİMİZDEN DEVLETİNE VE HÜKÜMETİNE GÜVENMELERİNİ İSTİYORUM"

Depremzedelere AFAD üzerinden maddi yardım gerçekleştirmek en sağlıklı yöntem olur. Milletimizi dolandırmaya teşebbüs edecek alçaklar çıkıyor. OHAL ilan ettik. Parlamentodan geçti. Bu ne demek artık bu tür adımlarda, yağmalama, kaçırma, bu tür işleri yapanlar devletin güvenli ellerinin sırtlarında olduğunu bilmesi lazım.

Milletimizden devletine ve hükümetine güvenmelerini istiyorum. Bu coğrafyada nice badireleri atlatmış milletiz. Biz bir daha ayağa kalkamaz diyenleri defalarca hüsrana uğratmış bir ülkeyiz.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...