Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye başörtüsü çağrısı: Eğer samimiyseniz teminat altına alalım

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
21 Haziran 2023 12:20 - Güncelleme : 21 Haziran 2023 17:15

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 28'inci dönemdeki ilk meclis grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, seçimlerden önce başörtülü kadınlara rozet takan Kılıçdaroğlu'na, "Eğer samimiysen başörtüsünü Anayasa'da teminat altına alalım" diyerek meydan okudu. Kılıçdaroğlu'nun 'Gerekirse 16'lı masa kurarım' sözlerine de değinen Erdoğan, "Masadakileri çoğaltmakla olmaz. Bu millet eser ister" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te yeni dönemin ilk AK Parti grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Seçimlerde aldığı destek için başta deprem bölgesindenki vatandaşlar olmak üzere herkese teşekkür eden Erdoğan, milletin hayalini süslediği pek çok projenin daha hayata geçirileceğinin altını çizdi. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün partisinin grup toplantısında kullandığı "6'lı masa değil gerekirse 16'lı masa kuracağım" sözlerine de değinen Erdoğan, "Yetmez, daha da arttır. Masadakileri çoğaltmakla olmaz. Bu millet eser ister, eser.." ifadelerini kullandı.

Seçimlerden önce başörtülü kadınlara rozet takan Kılıçdaroğlu'na seslenen Erdoğan, "Eğer samimiysen başörtüsünü Anayasa'da teminat altına alalım" diyerek meydan okudu. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun değil 16, 160'lı masa dahi kursa 'milletin tokadını' yiyeceğini söyledi.

Çalışanların enflasyona ezdirilmediğini altını çizen Erdoğan, asgari ücrete geçtiğimiz yıla göre yüzde 107 zam yapıldığını söyledi. Seçim dönemi memur maaşlarıyla ilgili sözlerin de yerine getireleceğini belirten Erdoğan, "Büyüyen ekonomiden 85 milyonun tamamının hak ettiği payı alacaktır" diye konuştu. 

İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

Sabahın erken saatlerinden, gece geç saatlere kadar mücadele eden tüm sandık mücahitlerimize teşekkür ederim. Milletimizin hayalini süsleyen pek çok projeyi Cumhur İttifakı ile birlikte yaptık. Tatrihimizin en kritik seçimlerinden birini zaferle taçlandıran dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Buradan beraber omuz omuza mücadele verdiğimiz Cumhur İttifakı'na ve bize destek veren partilere şükranlarıma sunuyorum. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza ve sandıkları patlatan gurbetçi kardeşlerime teşekkür ediyorum.

KILIÇDAROĞLU'NA 16'LI MASA CEVABI

Şimdi ne diyor. "6'lı masa değil 16'lı masa kuracağım." Yetmez, daha da arttır. Masadakileri çoğaltmakla olmaz. Bu millet eser ister, eser... Kurdukları masa pazarlık masasından öteye geçemedi. Ben bu masaya kumar masası demedim. Diyenler kim? masadakiler.

"DÜRÜSTSENİZ BAŞÖRTÜSÜNÜ ANAYASA İLE TEMİNAT ALTINA ALALIM"

Bizim vatandaşımızın hayat tarzıyla uzaktan yakından alakanız yok. Siz bu ülkede mileltin hayat tarzıyla hep uğraştınız. Başörtüsüne hep saldırmanıza rağmen, seçim öncesi birkaç başörtülü kadınımızı yanına alıp rozet taktınız. Eğer dürüstseniz, samimiyseniz yeni dönemde başörtü meselesini anayasa ile teminat altına alalım.  Dürüst olmazsanız sizi milletimize bangır bangır anlatacağım. Kandil'den Pennsylvania'ya kadar terör baronlarının desteğine itiraz ettiniz mi? Hiçbiri etmedi. Edemezsiniz çünkü onlarla berabersiniz. Uçkuru kaptırmışsınız. 

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye başörtüsü çağrısı: Eğer samimiyseniz teminat altına alalım

"SEÇİMİ KAZANMAK İÇİN HER YOLU DENEDİNİZ"

LGBT belasını meşrulaştırmaya çalıştınız. Bay bay Kemal siz LGBT'cisiniz. Yanınızdakiler de öyle... Ama ne AK Parti ne MHP ne de Cumhur ittifakı'nın diğer üyelerinde böyle birşey yok. Seçim kazanmak uğruna ırkçılığı kullanmaktan çekinmediniz. Her yolu denediniz.

Seçimleri kazanmakla aynı zamanda kuşatmayı da yaptık. Alt yapıdan üst yapıya kadar durmak yok yola devam dedik. Birileri koltuk peşinde koşarken biz farkımızı böyle gösterdik. Samimi gayretimizi göre milletimiz bizi ödüllendirdi.

"160'LI MASADA KURSANIZ..."

Başta CHP olmak züere muhalefetin sandıktan çıkan sonucu görüp, ders çıkarmaktan başka çaresi yok. Muhalefet ya milli iradeyle barışacak ya da marjinalleşecek. CHP lideri 160'lı masa da kursa sandıkta milletin tokadını yemeketen kurtulamaz. 

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye başörtüsü çağrısı: Eğer samimiyseniz teminat altına alalım

Baba-oğul arasındaki taht mücadelelerinin bizim açımızdan hiçbir kıymeti yoktur. Asıl mesele muhalefetin millete parmak sallamaktan vazgeçmesidir. 73 yıllık kavgasını bitirmesi, sahte gündemler yerine ülkenin sorunlarına odaklanmasıdır.

"KALEMŞÖRLER NEFRET KUSMAYA DEVAM EDİYOR"

Siyaseti yürütürken Türkiye eksenine bağlı kalalım diyoruz. Milli konularda farklılıkları bir kenara bırakabilip buluşabilmeliyiz. Her seçim sonrası bize oy verenlerle siyasi tercihi farklı olanlara da el uzattık. Gönül kapılarımızı tüm vatandaşlarımıza sonuna kadar açtık. İdeolojik ön yargılarından bir türlü sıyrılamadılar. Meselelere Türkiye merceğinden bakamadılar. Türk siyasetinin nereye evrildiğini göremediler. Yaşanan gelişmeleri doğru analiz edemediler. Küçük olsun benim olsun mantığını terk edemediler. Bir iki hafta değişir gibi yapıp eski siyaset yapıp tarzlarına geri döndüler. Halka tepeden bakan faşist zihniyet varlığını korumayı başardı. Samimi bir özeleştiri vermek yerine yenilgi vatandaşa çıkarılıyor. Depremzede kardeşlerimize yönelik hakaretlerin ardı arkası kesilmiyor. Oy vermedi diye kırsaldaki vatandaşımız aşağılanıyor. Kimi kalemşörler nefret kusmaya devam ediyor. Faşist zihniyetin sorgulanmasına izin verilmiyor. 

"MUHALEFETİN HATASINI ANLAMASINI DİLİYORUZ"

Muhalefetin büyüttüğü canavarla yüzleşmek mecburiyetinde kaldı. Bize karşı kullandıkları trol ordusu ile tetikçi kalemler oklarını sahiplerine çevirdi. Hedef tahtasına bu sefer muhalefeti yerleştirdi. AK Parti'ye karşı kullandıkları aparatların hepsi muhalefete yöneldi. Masadan kalkan ortaklarına yaptıklarının aynısına kendileri muhatap oluyor. Biz bu konuda tüm samimiyetimizle uyardık Rakibi ısırıyor diye Akrep beslenmeyeceği konusunda uyardık. Haklı çıktığımızı görüyoruz. Muhalefetin hatasını anlamasını diliyoruz. Muhalefet ne yaparsa yapsın işimize bakıyoruz. Onlar kavga gürültü ile vakit öldürürken biz eser zincirine yenilerini eklemişsek önümüzdeki 5 sene de sürdüreceğiz.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Kabinemizin teşekkülü ile vatandaşlarımızın taleplerini karşılamaya başladık. Arpa ve buğday alım fiyatlarımız ile çiftçilerimizi sevindirdik. Toplumun çeşitli kesimlerine müjdelerimizi paylaştık. Asgari ücret komisyon görüşmeleri dün uzlaşma ile gerçekleşti. Asgari ücreti brüt 13 bin 400 liraya, net tutarı 11 bin 400 liraya yükselttik. Geçtiğimiz yıla göre yüzde 107 oranında yükselttik.

"ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ DEDİK, EZDİRMİYORUZ"

Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz dedik, ezdirmiyoruz. Asgari ücret desteğini önümüzdeki 6 ay boyunca 500 lira olarak uygulayacağız. Kurban Bayramı arifesinde çalışanlarımıza yeni sevinç yaşatacağına inandığım asgari ücretin hayırlı olmasını diliyorum. Seçim döneminde açıkladığımız memur maaşları ile ilgili sözleri de inşallah yerine getireceğiz. Büyüyen ekonomiden 85 milyonun tamamının hak ettiği payı alacaktır. Ekonomik koordinasyon kurulu ilk toplantısını yaptı. Büyümekte kararlıyız. Vatandaşın işini aşını koruyup büyütmesi önceliklerimizdir. Enflasyonla mücadele konusunda kararlı adımlar atacağız. Çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Geçici düzenleme ile yenilenen kira artırım oranını 25 ile sınırlamıştık. Yenilenecek sözleşmeler içinde aynı uygulamayı sürdüreceğiz. Bundan sonra da üreticilerimizi destekleyeceğiz. Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi yapana kadar dinlenmeden koşacağız. Orta vadeli programlarımıza başladık. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sare21 Haziran 2023 12:37

Bayram ikramiyesi neden açıklanmıyor seçim geçti değil mi

Sonraki Haber Yükleniyor...