Tgrt Haber

Türkiye'den Karadağ'ın AB üyeliğine destek! Cumhurbaşkanı Erdoğan Karadağlı mevkidaşı ile görüştü

30 Aralık 2022 17:10 - Güncelleme : 30 Aralık 2022 17:50
Türkiye'den Karadağ'ın AB üyeliğine destek! Cumhurbaşkanı Erdoğan Karadağlı mevkidaşı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da ağırladığı Karadağlı mevkidaşı Cukanoviç ile ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Karadağ'ın Avrupa Birliği üyeliği konusuna da değinen Erdoğan, "NATO müttfefikimiz Karadağ’ın Avrupa Birliği’ne tam üye olmasını da samimiyetle teşvik ediyor ve destekliyoruz" dedi.

Karadağ​ Cumhurbaşkanı Milo Cukanoviç, Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın davetiyle Türkiye​'ye geldi. Erdoğan, Karadağlı mevkidaşı Djukanovic ile Vahdettin Köşkü'nde önemli görüşmeler gerçekleştirdi. İkili, kritik görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin Karadağ'a tam destek olduğunu vurgulayan Erdoğan, "NATO müttfefikimiz Karadağ’ın Avrupa Birliği’ne tam üye olmasını da samimiyetle teşvik ediyor ve destekliyoruz" sözlerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"TİKA Karadağ'da 20 milyon euro'yu aşan 400 den fazla proje faaliyeti gerçekleştirdi. Karadağ'da yapılan Türk yatırımlarının toplamı 67 milyon doları aşmıştır. Şu anda Karadağ’daki Türk yatırımcı şirketlerin sayısı ise 3 bin 800’dür.

İlgili tüm kurum ve kuruluşlarımızla Karadağ'ı desteklemeye devam edeceğiz. Uluslararası gelişmeler hakkında da çok önemli değerlendirmeleri yapma fırsatı bulduk. Güneydoğu Avrupa'da istikrarın korunmasına özel önem atfediyoruz. Karadağ'da barış ve istikrarı önemsiyoruz.

Türkiye'den Karadağ'ın AB üyeliğine destek! Cumhurbaşkanı Erdoğan Karadağlı mevkidaşı ile görüştü

"KARADAĞ'IN AB'YE TAM ÜYE OLMASINI DESTEKLİYORUZ"

NATO​ müttefikimiz Karadağ'ın AB'ye tam üye olmasını, samimiyetle teşvik ediyor ve destekliyoruz. Karadağ'ı desteklemeye devam edeceğiz"

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...