Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesinden Millet İttifakı'na seslendi: Cahil de menfaatçi de sizsiniz

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
20 May 2023 16:24 - Güncelleme : 20 May 2023 20:34

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem bölgesi Adıyaman'da vatandaşlara seslendi. Erdoğan, "Siyasi tercihinden dolayı depremzedeleri linç edenler bunu hiçbir zaman kavrayamadılar. Makarnacı, bidon kafalı diyerek insanımızı tahkir ettiler. Benim oyumla dağdaki çobanın oyu bir mi dediler. Bu insanları aşağılamayı tercih ettiler. Cahil de sizsiniz, menfaatçi de sizsiniz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, hafta sonunu deprem bölgesindeki illeri ziyaret ederek geçiriyor. Erdoğan, ilk ziyaretini depremde ağır yara alan illerden Adıyaman​'a gerçekleştirdi. Burada açıklamalarda bulunan Erdoğan, seçmenleri hedef alan muhalefete, "Cahil de menfaatçi de kendileridir. 'Oy yoksa hizmet yok' diyen insanları kutuplaştıran, mahalle baskılarıyla gençlerimizi bastıran da kendileridir." diyerek sert sözler söyledi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Bay bay Kemal sen olsan da olmasan da devletimiz vatandaşının yanındadır. AFAD'ı ile, Kızılay'ı ile yanındadır. Siyaset için depremzedelerimizi linç edenler sevdamızın sırrına asla eremediler. Milletimizle yakınlaşmak yerine makarnacı, bidoncu dediler. Ne dediler, "Benim oyumla dağdaki çobanın oyu bir mi" dediler. Bu insanları aşağılamayı tercih ettiler.

"17. KEZ KAYBETTİ"

Millet İttifakı bir kez olsun "Biz nerede yanlış yaptık?" sorusunu kendilerine sormuyorlar. Pazar günü 17. seçimlerini kaybettiler. Hatalarından dolayı çıkıp milletimizden özür dilemediler. Samimi bir özeleştiri vermediler. Milletin gönlünü kazanmak yerine korkutma siyaseti yaparak insanımızın oyunu alabileceklerini sanıyorlar.

"CAHİL DE KENDİLERİ MENFAATÇİ DE"

Bunu 14 Mayıs'tan sonraki tavırlarıyla bir kez daha ispatladılar. Alem ayna gibidir kendi nakşını onda görürsün. Bunların depremzedelere baktıkça gördükleri kendi yansımalarıdır. Cahil kendileridir. Menfaatçi de kendileridir. Vatandaşlarımızı ayrıştıran kendileridir. İnsanlarımızı kutuplaştıran kendileridir. Sanatçısından depremzedesine her türlü kötülüğü yapan kendileridir. 'Oy yoksa hizmet yok' diyen insanları kutuplaştıran, mahalle baskılarıyla gençlerimizi bastıran kendileridir. Milletimiz bunları kaç defa sandığa gömerse gömsün bu kibirli ve kaba tavırlarından asla vazgeçmiyorlar. İstiyorlar ki bunlar kimi aday gösterirlerse millet gidip tıpış tıpış oy versin. Siyasetçi demek milletin hizmetkarı demektir.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesinden Millet İttifakı'na seslendi: Cahil de menfaatçi de sizsiniz

Milletin desteğini hak edeceksin. Hizmet edeceksin. Bunların hiçbirini yapmadan sandıktan çıkmayı beklemek ekmeden biçmeyi beklemek gibidir. CHP Genel Başkanı'nın durumu da aynen buna benzemiyor mu? Hep aynı şeyleri yapıyor ger defasında farklı sonuç bekliyor. Varsın bekleyedursun biz işimize bakıyoruz.

"ADIYAMAN YENİDEN AYAĞA KALKIYOR"

Birinci önceliğimiz depremin izlerini silerek şehirlerimizi ayağa kaldırmaktır. İlk günlerde bazı eksikler olsa da bunları da hızla gidererek şehrimizi yeniden ayağa kaldırmaya başladık.

"KILIÇDAROĞLU TÜM YOLLARA BAŞVURUYOR"

Türkiye bir seçimini daha demokrası havasında tamamlamıştır. 28 Mayıs'tan korkan Kılıçdaroğlu'nun çirkin konuşmaları devam ediyor. Koltuğunu kaybetmemek için tüm yollara başvuruyor. Kalp yapmaktan parmakların nasır bağlamıştı, şimdi de ise masa yumruklamaktan bileği kırılacak.

"BUNLARA BAKIP ASLA HÜZÜNLENMEYİN"

Tüm Türkiye'ye sesleniyorum. 28 Mayıs iyi bir fırsattır. Adıyamanlıların tamamı bizin özbeöz kardeşimizdir. Şimdi tüm Türkiye'yi arıyor muyuz? Daha düne kadar depremzedelere bedava ev sözü verenlerin, sandıktan istedikleri çıkmayınca sergiledikleri nobranlık tarihe bir utanç vesikası olarak geçecektir. Bunlara bakıp da asla hüzünlenmeyin. Hep birlikte Adıyaman'ımıza daha sıkı sahip çıkalım. Sizlere havalimanınızı yaparak bu hizmetleri verdik mi? İnşallah 28 Mayıs'tan sonra çok daha farklı adımları atmak suretiyle Adıyaman Anadolu'nun en güçlü illerinden birisi olacaktır.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesinden Millet İttifakı'na seslendi: Cahil de menfaatçi de sizsiniz

BİR SONRAKİ DURAK KAHRAMANMARAŞ

Erdoğan, Adıyaman'da depremzedeler ile kucaklaştıktan sonra bir diğer programı için Kahramanmaraş'a geçecek. Erdoğan, Kahramanmaraş'ta da depremzedeler ile bir araya gelecek.

YARIN HATAY VE GAZİANTEP

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazar günü de ziyaretlerini sürdürecek. Erdoğan, yarın Gaziantep Nurdağı, Islahiye ile Hatay'a gidecek. Erdoğan, Hatay'da 2 aydan kısa bir sürede tamamlanan Defne Devlet Hastanesi'nin açılışını yapacak.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehtap 20 Mayıs 2023 16:35

Seninle birlikteyiz sayın başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan

Sonraki Haber Yükleniyor...