Tgrt Haber

Erdoğan 'Paralel Yapı paramparça olmuştur'

22 Haziran 2016 00:16
Erdoğan 'Paralel Yapı paramparça olmuştur'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Paralel devlet yapılanması adı verilen ihanet çetesinin akıbetini hep birlikte gördük, ihanetinin ortaya çıkmasıyla sırça bir köşk gibi paramparça olmuştur." dedi.

Cumhurbaşkarı Recep Tayyip Erdoğan, "Paralel devlet yapılanması adı verilen ihanet çetesinin akıbetini hep birlikte gördük, görüyoruz. Bir dönem neredeyse her alanda ülkemizin en büyük, en güçlü, en yaygın sivil toplum kuruluşlarını bünyesinde toplayan paralel yapı, ihanetinin ortaya çıkmasıyla sırça bir köşk gibi paramparça olmuştur." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileriyle bir araya geldiği iftarda yaptığı konuşmada, Ramazan ayının yarısının geçildiğini belirterek, Ramazan Bayramına da aynı aşk ve heyecanla kavuşturması dileğinde bulundu.

STK'larının çok büyük bölümünün faaliyetlerini yakinen bildiğini belirten Erdoğan, eğitimden sağlığa, hukuktan insan haklarına, çocuklara sahip çıkmaktan yoksullara yardım etmeye kadar geniş alanda inşa ve ihya faaliyeti yürüten STK'lara şahsı ve milleti adına şükranlarını ifade etti.

Herşey gibi sivil toplum kuruluşlarının da insanla var olduğuna dikkati çeken Erdoğan, bu hayır müesseselerinin kurulmasında, büyümesinde, faaliyetlerinde emeği olan herkese teşekkür etti.

Türkiye'de STK'ların, devlete, hükümete rağmen hatta onlara karşı çalışan kurumlar olarak görüldüğünü vurgulayan Erdoğan, "Devletle millet arasındaki kopukluğun bir tezahürü olan bu yanlışı geçtiğimiz 14 yılda verdiğimiz mücadeleyle büyük ölçüde ortadan kaldırdık. Tamamen bitti diyemem, hala birçok engeller ne yazık ki var." diye konuştu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...