Tgrt Haber

Erdoğan’dan savaşı bitirmek için hamle: Putin’den işgali durdurmasını istedi, Türkiye’ye davet etti

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Türkiye Gazetesi
26 Şubat 2022 08:58 - Güncelleme : 26 Şubat 2022 10:46
Cumhurbaşkanı Erdoğan, işgali bitirmek için Rusya lideri Vladimir Putin'i Türkiye'ye davet etti.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin’den işgali durdurmasını istedi. Putin’e Minsk mutabakatındaki çağrısını tekrarlayan Erdoğan, “Diplomasiyle bu işi çözmek için onu Türkiye’ye davet ettim” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işgali bitirmek için Rusya lideri Vladimir Putin'i Türkiye'ye davet etti.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde üçüncü günde de saldırılar devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün partisinin MKYK toplantısında savaşa ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kurmaylarına “Barıştan yana tavır göstermeliyiz” diyen Erdoğan, “Putin’i Türkiye’ye davet ettim. Diplomatik yollar kapanmamalıdır” dedi.

“PUTİN’İ TÜRKİYE’YE DAVET ETTİM”

Önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında AK Parti MKYK toplantısı yapıldı. Rusya’nın Ukrayna’yı işgali toplantının ana gündem maddesi oldu. Toplantıda “Biz Ukrayna’nın toprak bütünlüğünden yanayız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Barıştan yana tavır göstermeliyiz. Sayın Putin’le telefon konuşmamda kendisini Türkiye’ye davet ettim" dediği öğrenildi.

"SAVAŞA KARŞIYIZ"

Erdoğan ayrıca Putin’e " ‘Demokratik bir çözüm olması gerektiğini, savaşa karşı olduğumuzu, kimseye bir yararı olmayacağını ve bundan herkesin zarar göreceğini’ söyledim. Konunun, Minsk mutabakatı çerçevesinde diyalog yoluyla çözülmesi yönündeki çağrımızı tekrarladım. Barışçıl yolla, diyalogla ve diplomasiyle bu işi çözmeye davet ettim. Diplomatik yollar kapanmamalıdır” dedi.

Ayrıca toplantıda, AK Parti Dış İlişkiler Başkanı Efkan Âlâ, Ukrayna’daki son gelişmelerin anlatıldığı bir sunum yaptı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...