Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile ortak aşı geliştirme çabaları içindeyiz

07 Temmuz 2022 14:52 - Güncelleme : 07 Temmuz 2022 18:30
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile ortak aşı geliştirme çabaları içindeyiz

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Başbakanı Yakub ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Yakub ile yaptığı görüşmede, savunma, teknoloji, sağlık ve iletişim alanındaki işbirliğin ele alındığı söyledi. Erdoğan daha sonra Malezya ile ortak aşı geliştirme çabaları içinde olunduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​, Malezya​ Başbakanı İsmail Sabri Yakub ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Takub ile yaptığı görüşmede iki ülkenin ekonomi​, yatırım​, ticari başta olmak üzere savunma sanayi, eğitim gibi çeşitli alanlardaki çalışmalarımızı kapsamlı biçimde ele aldıklarını söyledi.

İki ülke arasındaki ilişkileri stratejik ortalık seviyesinden, kapsamlı stratejik ortalık seviyesine yükseltme kararı alındığı açıklayan Erdoğan, koronavirüs salgınına rağmen ticaret hacminin geçen yıla göre 3,5 milyar dolar seviyesinin aştığını söyledi.

İki ülkenin hedeflerine daha hızlı adımlarla ilerleme imkanına kavuşulacağını belirten Erdoğan, "Yerli ve milli aşımız Turkovac'ın Malezya'da kullanımına sunulması dahil, aşı teknoloji transferi gibi konularda müşterek çalışmalar yürütmeyi planlıyoruz" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Malezya Başbakanı'nı ve heyetini Ankara'da kabul etmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Ekonomi, yatırımlar, ticaret başta olmak üzere savunma sanayi, eğitim gibi çeşitli alanlardaki çalışmalarımızı kapsamlı biçimde ele aldık.

"İSTİKARARLI ARTIŞ DEVAM EDİYOR"

Ülkelerimiz arasındaki ilişkileri stratejik ortaklık seviyesinden kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltme kararı aldık.  Salgına rağmen ticaret hacmimiz geçen yıl 3.5 milyar dolar seviyesini aşmıştır. Bu yılın ilk 6 ayındaki rakamlar da istikrarlı artışın devam ettiğini gösteriyor. 5 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefimizi kısa zamanda yakalayacağımızı gösteriyor.

Hedeflerimize daha hızlı adımlarla ilerleme imkanına da kavuşacağız. Yerli ve milli aşımız Turkovac'ın Malezya'da kullanımına sunulması dahil, aşı teknoloji transferi gibi konularda müşterek çalışmalar yürütmeyi planlıyoruz.

"İSLAM DÜŞMANLIĞI DA ELE ALINDI"

Görüşmelerimizde güncel küresel konular üzerinde de durduk. İslam dünyasını yakından ilgilendiren İslam düşmanlığı gibi meseleleri ele aldık Yeniden Asya girişimimiz ile Kazan-kazan anlayışıyla Asya'daki kardeşlerimizle işbirliğimizi güçlendirmek için çalışıyoruz.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...