Tgrt Haber

Erdoğan'dan ABD'ye PYD tepkisi

10 May 2017 19:11
Erdoğan'dan ABD'ye PYD tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sierra Leone Cumhurbaşkanı Koroma ile ortak basın toplantısı yapıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  ABD'den YPG'ye ağır silah desteğine ilişkin yaptığı açıklamada, "YPG kaosu fırsata çevirmeye çalışıyor" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Sierra Leone'nun FETÖ ile mücadeleye verdikleri desteğe teşekkür ediyorum.

İş adamlarımızı Batı Afrika'da daha fazla yatırım yapmaya davet ediyorum.

Diplomatik vizeleri az önce kaldırdık, hayırlı olsun

FETÖ İle verilen mücadelede verilen destek için teşekkür ediyorum.

20. yüzyıla damga vuracak olan kıta Afrika'dır.

ABD'NİN YPG'YE SİLAH YARDIMI

Suriye ve Irak'ta her gelişme, bizim için doğrudan milli güvenlik meselesidir. Bizler müttefiklerimizin, terör örgütlerinin değil, bizim yanımızda yer almayı tercih edeceklerine inanmak istiyoruz. Bu konudaki tavrımızı, alınan kararla ilgili endişelerimizi 16 Mayıs'ta Başkan Trump ile yapacağımız görüşmelerde ayrıntılı şekilde kendilerine de bizzat ifade edeceğim.

TEMENNİ EDERİM Kİ, BU YANLIŞTAN, BİZ AMERİKA'YA GİTMEDEN BİR AN ÖNCE DÖNÜLMÜŞ OLUR

25 Mayıs'ta Brüksel'de toplanacak mini NATO zirvesinde de müttefiklerimizle konuyu masaya yatıracağız. Bu temasların bölgenin istikrarını garanti altına alacak, Suriye'nin gerçekleriyle uyumlu bir sonuca ulaşmamızı sağlayacağına inanıyorum. Temenni ederim ki şuana kadar ortaya konulan, ifade edilen bazı gerçeklerden Amerika'ya gitmeden biran önce dönülmüş olunur, çünkü bu olayları yaşayan biziz.

YPG gibi örgütler kaosu fırsata çevirmeye çalışıyor. Terör örgütü DAEŞ ile mücadele, başka bir terör örgütüyle yürütülemez.

Suriye milli güvenlik meselesidir.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...