Tgrt Haber

Erdoğan'dan Bahçeli'ye teşekkür

07 Şubat 2017 20:36
Erdoğan'dan Bahçeli'ye teşekkür

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etiyopya Cumhurbaşkanı Wirtu ile açıklama yaptı. MHP lideri Bahçeli'nin, "Eğer Doğu Perinçek ve hayırcı yoldaşları ile Recep Tayyip Erdoğan arasında tercih hakkımız olsa Sayın Erdoğan'ın yanında oluruz" sözlerine Erdoğan, "Bahçeli'nin yaptığı konuşmayı efradını cami ağyarını mani bir konuşma olarak görüyorum. Kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etiyopya Cumhurbaşkanı Wirtu ile ortak açıklama yaptı.

Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkanlar:

15 Temmuz sonrası ilk dayanışma Etiyopya'dan geldi.

Etiyopya, FETÖ'nün cani yüzünü, insanlık için teşkil ettiği büyük tehdidi gören dostlarımızdandır. Bu konuda el birliği içinde gereken adımları atıyoruz. Sadece Etiyopya'dan değil, FETÖ urunu, sirayet ettiği diğer bölge ülkelerinden de temizleme konusunda kararlıyız çünkü bu bir urdur.

Etiyopya ile ticaret hacmimizi 1 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Kalkınma yardımlarımızla Afrikalı kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

Bahçeli'nin yaptığı konuşmayı efradını cami ağyarını mani bir konuşma olarak görüyorum. Kendisine teşekkür ediyorum.

Wirtu'nun açıklamasından öne çıkanlar:

Ülkemin büyükelçisi olarak burada 8 yıl görev yaptım.

FETÖ elebaşına ait eğitim kurumlarını Maarif Vakfı'na devretme kararı aldık.

Terörle mücadelede Türkiye'nin yanındayız.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...