Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Burhan Çaçan için taziye mesajı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
12 Ocak 2023 18:37 - Güncelleme : 12 Ocak 2023 18:47
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Burhan Çaçan için taziye mesajı

Ünlü sanatçı Burhan Çaçan, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu 62 yaşında hayata göz yumdu. Çaçan'ın ölümü sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, taziye mesajı paylaştı. Erdoğan, "Burhan Çaçan’a Allah’tan rahmet diliyor; ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı dileklerimi iletiyorum” dedi.

"Liseli", "Çakmak Çakmağa Geldik", "Ayaz Geceler" ve "Neden Geldim İstanbul'a" gibi unutulmaz parçalara imza atan Burhan Çaçan, Bakırköy'deki evinde geçirdiği kalp krizi​ sonucu hayatını kaybetti. Çaçan'ın sabah yürüyüş yapmak için dışarı çıktığı ve eve döndükten sonra kalp krizi geçirdiği öğrenilirken ünlü sanatçının ölümü sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesanından taziye mesajı paylaştı.

Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Vefat haberini aldığımız, Türk halk müziğinin değerli isimlerinden Burhan Çaçan’a Allah’tan rahmet diliyor; ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı dileklerimi iletiyorum"

https://twitter.com/RTErdogan/status/1613546736819097604  

BURHAN ÇAÇAN KİMDİR?

Burhan Çaçan, 17 Ekim 1960 (62 yaşında) yılında doğmuştur. Aslen Ağrı​, Eleşkirtlidir. 1978 senesinde TRT Erzurum Radyosunun sınavı kazanarak kuruma girmiştir. Ardından Başkent'e, sonrasında da İstanbul'a geldi. 1981 senesinde ilk albümünü yayınladı. Sefa Geldin, Ben Yarime Neler Alayım, İpek Mendil, Memik Oğlan, Ayaz Geceler, Yağ Yağmur ve Vurun Dalgalar isimli albümleri ile müzik dünyasında kendine yer buldu. Ağlama, Her Yer Karanlık, Ayaz Geceler ve Yağ Yağmur isimli dört sinema filmi çekmiştir. İlahiler 99 ve Mevlüt Ve İlahiler isminde iki tane de ilahi albümü yapmıştır. 12 Ocak 2023 tarihinde vefat etmiştir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...