Tgrt Haber

Erdoğan'dan TSK'yı hedef alan Sezgin Tanrıkulu'na sert sözler: Namertçe hakaret cezasız kalmayacak

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
11 Eylül 2023 14:52 - Güncelleme : 11 Eylül 2023 15:13
Erdoğan'dan TSK'yı hedef alan Sezgin Tanrıkulu'na sert sözler: Namertçe hakaret cezasız kalmayacak

G20 Zirvesi sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TSK'yı hedef alan CHP'li Sezgin Tanrıkulu'na sert ifadeler kullandı. Erdoğan, "Bu namertçe hakaret, iftiralar cezasız kalmayacaktır." diye konuştu.

Hindistan'da düzenlenen G20 Zirvesi​ sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, daha önce İHA ve SİHA'ları hedef alanCHP​'li vekil Sezgin Tanrıkulu​'nun bir televizyon programında Türk Silahlı Kuvvetleri​'ne ilişkin kullandığı skandal ifadeler soruldu.

Erdoğan'dan TSK'yı hedef alan Sezgin Tanrıkulu'na sert sözler: Namertçe hakaret cezasız kalmayacak

"BU ZAT VATANSEVER DEĞİL"

Erdoğan, Tanrıkulu'na ilişkin sorulan soruya şu şekilde cevap verdi:

Her şeyden önce bu zat bir vatansever, bir milliyetperver kişi değil. Bu zat, her şeyden önce PKK terör örgütüyle YPG'yle, HDP'yle bunlarla el ele kol kola dolaşanlar bunlar. Bunlar tabii genel başkanlarıyla beraber de aynı şeyleri yapmadılar mı? Terör örgütlerinin temsilcileriyle bunlar Ankara'dan İstanbul'a yürümediler mi? Ama bu ismini verdiğiniz zat, teröristlerin cenaze merasimlerinden tutun dağdakilerle beraber yürümeye varıncaya kadar bunların hepsini yapmış olan kişiler. İnanıyorum ki bu seçimde benim vatandaşım artık bunlara yerel bazda yürü demeyecek. Bunların ipini kesecek diye inanıyorum. Böyle düşünüyorum.

"TSK'YA İFTİRA ATMAKTAN BIKMADILAR"

Milletle milletin değerleriyle uzaktan yakından bağı olmayanların alçak iftiralarından başka bir şey değil bu. Sürekli çamur at izi kalsın türü açıklamalarla düşmanına bile zulmetmeyen Türk Silahlı Kuvvetleri’ne iftiralar atmaktan bıkmadılar. Mehmetçiğin ve milletin düşmanı bir ismin Türkiye’nin ikinci büyük partisinin mensubu olması da ayrıca düşündürücüdür. 

"İFTİRALAR CEZASIZ KALMAYACAK"

Seçimde Kandil’den CHP’ye ve onun adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na selamlar ve destekler gönderilirken bu şahıs CHP kimliğiyle terör örgütünün kurulduğu köyden örgüte selam veriyordu. Bu millet CHP ile terör örgütünün o dayanışmasını unutmadı, sandıkta da yanıtını verdi. Bu şahıs, dünyanın en şerefli, en mert ordusuna dil uzatmanın cezasını hukuk önünde alacaktır. Düşmanlarının bile mertliğinden övgüyle söz ettiği Türk Silahlı Kuvvetlerimize yapılan bu namertçe hakaret, iftiralar cezasız kalmayacaktır.

Erdoğan'dan TSK'yı hedef alan Sezgin Tanrıkulu'na sert sözler: Namertçe hakaret cezasız kalmayacak

TANRIKULU NE DEMİŞTİ?

Sezgin Tanrıkulu, bir televizyon yayınında TSK'yi eleştirmiş ve "TSK'nın yaptığı her şey eleştiriden azade değil. Biz milletvekiliyiz bunları sorgularız" ifadesini kullanmış ve şöyle devam etmişti: "Bu Türk Silahlı Kuvvetleri değil mi 12 Eylül'de faşist darbeyi yapan? Bu ordu değil mi 15 Temmuz'da darbe girişimi yapan, köyleri yakan... Onlarca faili meçhul cinayet. Benim takip ettiğim davalar var. 15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi? AİHM kararıyla sabit hale gelen..." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...