Tgrt Haber

Son dakika! İçişleri Bakanlığı duyurdu: Eren Kış-19 operasyonu başladı

03 Şubat 2022 15:04 - Güncelleme : 03 Şubat 2022 16:01
Son dakika! İçişleri Bakanlığı duyurdu: Eren Kış-19 operasyonu başladı

İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır'da Eren Kış-19 Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Selçuk Acar Operasyonu başlatıldı. Operasyonda Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat ve güvenlik korucularından oluşan 310 personel görev alıyor.

Terör örgütlerine karşı yurt içinde ve dışında yürütülen operasyonlara hız kesmeden devam ediliyor. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Diyarbakır’da 'Eren Kış-19 Şehit Jandarma Astsubay Üstçavşuş Selçuk Acar Operasyonu' başlatıldığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "PKK terör örgütünü ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla, Diyarbakır İlinde ”EREN KIŞ-19 (DİYARBAKIR-KENDAL) J.ASB.ÜÇVŞ.SELÇUK ACAR” Operasyonu başlatıldı" denildi.

"İNANÇLI VE KARARLI OLARAK DEVAM EDİYOR"

Operasyonda Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nca jandarma komando, jandarma özel harekat ve güvenlik korucu timlerinden oluşan 310 personel görev aldı. Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen 'Eren' kış operasyonlarının halkın desteği ile inançlı ve kararlı olarak başarıyla devam ettiği belirtildi.

ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMADI

Öte yandan ülke dışında yürütülen operasyonlarda terör örgütlerine nefes aldırılmıyor. MSB'den yapılan açıklamada, El Bab, Dadat, Cibrin ve Tall Malid bölgelerindeki üs bölgelerimize taciz ateşi açan teröristlere Cizre şehidimiz için cezalandırma atışları yapıldı belirtildi. Kahraman Mehmetçik'in atışlarının arıdndan en az 34 terörist öldürüldüğü böylece Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı bölgelerinde toplam 43 terörist etkisiz hâle getirildiği aktarıldı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...