Tgrt Haber

Erik ağacında yetişen kayısı çiftçiyi şoke etti! “Benzerinin olduğunu sanmıyorum”

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
07 Haziran 2024 09:58 - Güncelleme : 07 Haziran 2024 10:12

Malatya'nın Pütürge ilçesinde erik ağacında yetişen kayısı görenleri şaşkına çeviriyor. Türkiye'de bir ilk olduğunu düşünen çiftçi, "Erik ağacında kayısı çağlası yetişmiş durumda" dedi.

Pütürge​ ilçesi Bölükkaya Mahallesi’nde yaşayan ve uzun süredir çiftçilik​ yapan Abdullah Karakuş, gördüğü manzara karşısında şoke oldu. 

Bazı akademik çevrelerden aldığı destekle yaklaşık 5 dönümlük alanda meyve yetiştiriciliği yapıyor. Kayısı, erik, dut, şeftali gibi çeşitli meyvelerde zaman zaman ıslah çalışmaları da gerçekleştiren çiftçi Abdullah Karakuş, bahçesindeki erik ağacında kayısı meyvesinin yetiştiğini gördüklerinde şaşırdıklarını söyledi.

Erik ağacında yetişen kayısı çiftçiyi şoke etti! “Benzerinin olduğunu sanmıyorum” - 1. Resim

"ERİK AĞACINDA KAYISI ÇAĞLASI YETİŞMİŞ DURUMDA"

Yaşanan olayın Türkiye’de bir ilk olduğunu düşündüklerini kaydeden Abdullah Karakuş, "Yaklaşık 14 yıldır bazı akademisyenler ile birlikte çeşitli meyve ağaçları üzerinde çalışmalar yapmaktayız. 3 yıl önce erik ağaçları üzerinde kayısı uygulamamız vardı. Bu yıl verim almaya başladık. Bizler de şaşırdık. Erik ağacında kayısı çağlası yetişmiş durumda. İlerleyen dönemlerde ürünleri çoğaltarak daha da detaya inmek istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...