Tgrt Haber

Zonguldak'ta erkek hastaya 'hamile' raporu, sağlıklı hastaya 'ölüm' raporu verildi

Editör: Melis Önderoğlu / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
04 Kasım 2022 16:56 - Güncelleme : 04 Kasım 2022 17:18
Zonguldak'ta erkek hastaya 'hamile' raporu, sağlıklı hastaya 'ölüm' raporu verildi

Zonguldak'ta özel bir hastanede erkek hastaya 'hamile' raporu, sağlıklı hastaya 'ölüm' raporu verildi. Bu şekilde 7 hatalı rapor daha olduğunu söyleyen doktor, sisteminin hacklendiğini iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Zonguldak​'ta özel bir hastaneye giden hastalar, sonuçlarına karşılık adeta şok yaşadı. Hastanenin genel cerrahı ve aynı zamanda iş yeri hekimi  Opr. Dr. Turgay Tuğ, işyeri hekimliği bilgi sistemini ele geçirerek tarafınca sahte rapor düzenlenmesiyle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

ERKEK HASTAYA 'HAMİLE' RAPORU

Özel hastanede erkek hastaya hamile raporu verildi. 10 gün istirahat verilen kişinin hastalık nedenine ise ölüm yazıldı. Benzer şekilde 7 rapor daha olduğunu söyleyen doktor, hekimlik bilgi sistemine sızıldığını öne sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Ayrıca, geriye dönük raporları inceleyen Tuğ, ekim ayında hiç görmediği kişilere kendi ismiyle rapor düzenlendiğini fark etti.

9 rapordan birinde erkek hastaya "hamile", 10 gün istirahat yazılan bir hastaya da hastalık sebebinin "ölüm" olarak yazıldığını söyleyen Tuğ, olayın hackerlık olabileceğini düşündü.

SAVCILIĞA BAŞVURDU

Olayı il sağlık müdürlüğüne bildiren doktor, Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulundu.

Adana'dan bir kişinin kendisi hakkında ölüm raporu verildiğini söylediğini aktaran Tuğ, "Kendisi hakkında tarafımdan ölü raporu verildiğini söylüyor. Biz yine sisteme baktık. Öyle bir şahıs var. Aynı şahsa 10 gün dinlenme raporu verilmiş. Adana'da 10 günlük rapor verilmiş" dedi.

HASTALIK SEBEBİ "ÖLÜM"

İstirahat raporunda hastalık sebebine "ölüm" yazıldığını söyleyen doktor, "Sağlık Müdürlüğü'nden aradılar. İzah ettik. Ölüm olsa ölüm belgesi doldurulması gerekiyor. Adam ölü görülmüyor. Sağlık Müdürlüğü bile anlayabilmiş değil. Ne oluyor derken tekrar incelemeye başladık. Ekim ayını açtık. 7 rapor daha bulduk. Tümünü çıkartıp avukatım aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulunduk" diye konuştu.

Cumhuriyet Savcılığı'nın şikayete istinaden başlattığı soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...