Tgrt Haber

‘Kulislere hakim gazeteci’ Selvi: AK Partili vekillerde 'erken seçim hazırlığı yapılıyor' görüşü hakim

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
30 Ağustos 2022 00:35 - Güncelleme : 30 Ağustos 2022 00:44
‘Kulislere hakim gazeteci’ Selvi: AK Partili vekillerde 'erken seçim hazırlığı yapılıyor' görüşü hakim

‘Kulislere hakim gazeteci’ olarak bilinen Abdülkadir Selvi, "Erken seçim hazırlığı mı yapılıyor?" başlıklı yazısında AK Parti milletvekillerinde kasım ayında erken seçim olabileceğine yönelik beklenti oluştuğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ ve MHP lideri Devlet Bahçeli​, bugüne kadar seçimlerin kendi tarihinde yapılacağını belirterek ‘erken seçim’ olmayacağına yönelik açıklamalar yapmıştı. Fakat iktidar kanadının ‘erken seçim​ yok’ açıklamalarına rağmen iktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Abdülkadir Selvi, Hürriyet gazetesindeki “Erken seçim hazırlığı mı yapılıyor?” başlıklı yazısında AK Parti kanadında 'erken seçim hazırlığı yapılıyor' görüşünün hakim olduğunu yazdı

"KASIMDA SEÇİM YAPILMASINA BİR ENGEL YOK"

Altılı Masa'nın henüz cumhurbaşkanı adayını belirlememesinin erken seçim​ beklentilerinde önemli olduğunu belirterek yazısında "Meclis eylülde toplanıp seçim kararı alırsa kasımın herhangi bir tarihinde seçim yapılmasına bir engel yok" diyen Selvi, son iki ayda AK Parti oylarının da yükselişe geçtiğini, seçmenin muhalefetten umduğunu bulamadığını kaydetti.

Siyasi iklimin asgari ücrete yapılan ara zam, memur ve emeklilere enflasyonun üstünde artış sağlanması ve tarım ürünlerinin taban fiyatları etkisiyle değiştiğini belirten Selvi, AK Partili milletvekillerinde ‘kış aylarına girmeden seçime gitmenin mantıklı olabileceği fikrinin’ oluştuğunu ifade etti.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1564298796082905090

Selvi'nin "Erken seçim hazırlığı mı yapılıyor?" başlıklı yazısının ilgili kısmı özetle şöyle:

...Kulislerde acaba iktidar baskın seçime mi hazırlanıyor duygusu oluştu.

En çok da iktidar partisi milletvekilleri gözlerini dört açtı, ne olup bittiğini anlamaya çalışıyor.

Hatta içlerinde, “Bir de Meclis 1 Ekim’i beklemeden erken toplantıya çağrılırsa seçim kararı alınabilir” diyenler mevcut. Biliyorsunuz en az 60 gün önceden seçim kararının alınması gerekiyor.

Meclis eylülde toplanıp seçim kararı alırsa kasımın herhangi bir tarihinde seçim yapılmasına bir engel yok.

SEÇİM KUŞKUSU

Erken seçim olabileceğini söyleyenler şu gerekçelere dayandırıyorlar:

  1. 6’lı masa cumhurbaşkanı adayı belirleyemedi. Ayrıca Türkiye’nin sorunlarına yönelik çözüm önerileri oluşturup bir cazibe merkezi oluşturamadı.
  2. Cumhurbaşkanı adayının belirleneceği zaman 6’lı masada bir çatlak oluşabilir.
  3. Ekonomi en önemli gündem maddesi olmasına rağmen yakıcı etkisi azalmaya başladı.
  4. Asgari ücrette ara zam, memur ve emeklilere enflasyonun üstünde artış sağlanması, tarım ürünlerinin taban fiyatları siyasi iklimi değiştirdi.
  5. AK Parti oyları son iki aydır tekrar yükselişe geçti. Seçmen muhalefetten umduğunu bulamadı. Tekrar AK Parti’ye dönmeye başladı.
  6. Cumhurbaşkanı Erdoğan tahıl koridoru başta olmak üzere uluslararası krizlerde çözümün adresi oldu.
  7. Siyasi iklimi pozitife döndürmüşken, zorlu kış ayları ve Rusya-Ukrayna savaşının ne getireceği bilinmediği için haziranı beklemeden seçime gitmek mantıklı olabilir.

Erken seçimi savunanlar bu tezleri sıralıyorlar."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...