Tgrt Haber

Babası 26 gündür arıyordu: Enkazdan çıkarılan küçük Erva'nın kimsesizler mezarlığına gömüldüğü ortaya çıktı

04 Mart 2023 10:07 - Güncelleme : 04 Mart 2023 10:13
Babası 26 gündür arıyordu: Enkazdan çıkarılan küçük Erva'nın kimsesizler mezarlığına gömüldüğü ortaya çıktı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ilk gününde enkaz altından çıkartılarak hastaneye götürülen ve bir daha haber alınamayan 10 yaşındaki Erva'nın, hayatını kaybettiği ve kimsesizler mezarlığına gömüldüğü ortaya çıktı. Eşini ve diğer kızını kaybeden ve 26 gündür her yerde Erva'yı arayan acılı baba, "Kızımın cenazesini kimsesizler mezarlığında bulduk, çok üzgünüz" dedi.

Kahramanmaraş​'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde, ilk gün enkaz altından çıkarılarak hastaneye götürülen 10 yaşındaki Erva'dan bir daha haber alınamadı. Eşini, diğer kızını, kardeşini ve kuzenini kaybeden acılı baba, "4 cenaze verdim, hiçbiri bu kadar ağır gelmedi. Kızımın bulunmasını istiyorum, o bana yaşam umudu olacak" sözlerini kullanmıştı. Küçük Erva'nın hayatını kaybettiği ve yakınlarına ulaşılamadığı için kimsesizler mezarlığına gömüldüğü ortaya çıktı.

26 gündür her yerde kızının izini süren baba Abdullah Aktaş, "Kızımı kaybettik. Cenazesini kimsesizler mezarlığında bulduk. Çok üzgünüz" ifadelerini kullandı. 

KAYIP ÇOCUKLARDAN TEK TEK ACI HABERLER...

Öte yandan enkazlardan sağ olarak çıkarılıp ambulanslarla hastaneye götürülen ve haber alınamayan kayıp çocukların da hayatını kaybettiği ve yakınlarına ulaşılamadığı için kimsesizler mezarlığına gömüldüğü tespit edildi.

ANNESİ İLE AYNI TABUTTA

Hatay​'da ilk gece enkazdan sağ kurtarılan ve hastaneye kaldırılan ancak 2 haftadır haber alınamayan Yaşar Ege Akıncı'nın (7) sevk edildiği başka bir hastanede yaşamını yitirdiği ve kimsesizler mezarlığına defnedildiği anlaşıldı. 

Neval Akgöl (5) de kimsesizler mezarlığında bulundu. 

Depreme Antakya'da yakalanan ve ayağından yaralı vaziyette hastaneye gönderilen Hüseyin Zakaour'un hastanede öldüğü belirlendi. 

Hatay'da göçük altından çıkarılan Ebrar Özdemir'in de hastanede öldüğü belirlendi. 

Babası 26 gündür arıyordu: Enkazdan çıkarılan küçük Erva'nın kimsesizler mezarlığına gömüldüğü ortaya çıktı

Gaziantep'te enkazdan sağ çıkarılan 6 aylık Poyraz Kıymık'ın da hastanede yaşamını yitirdiği ve annesiyle aynı tabuta konulduğu anlaşıldı. 

Hatay'da babası Emrah Kor ile birlikte enkazdan sağ çıkarılan Zeynep Kor'un hastanede öldüğü ve ismi farklı kaydedilince ailesinin bulmasının zorlaştığı anlaşıldı.

GERİDE BİR TEK BABA KALDI

Hatay'da annesi ölen, babası ise ağır yaralanan 6 aylık Ebrar Özdemir'den de 8 Şubat'tan itibaren haber alınamıyordu. Minik bebeğin cansız bedeni cenazelerin toplandığı alanda bulundu. Adıyaman'da enkazından sağ çıkarılan ve kayıp olan 2 yaşındaki Zümra Nebioğlu'nun da vefat ettiği daha sonra anlaşıldı. Annesi Melek Nebioğlu'nun da öldüğü, baba Mustafa Nebioğlu'nun ise hayatta olduğu öğrenildi.

Babası 26 gündür arıyordu: Enkazdan çıkarılan küçük Erva'nın kimsesizler mezarlığına gömüldüğü ortaya çıktı

Kaynak: Sabah
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...