Tgrt Haber

Erzincan'da kar yağışı ve sis ulaşımı olumsuz etkiledi

16 Mart 2018 13:21
Erzincan'da kar yağışı ve sis ulaşımı olumsuz etkiledi

Erzincan'da sabah saatlerinden itibaren yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı ve sis yüzünden Erzincan-Sivas karayolu Sakaltutan ve Kızıldağ mevkileri geçidinde ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Olumsuz hava koşulları sebebiyle yolda kalan araçların ulaşımı aksatmaması için karayolları ve polis ekipleri, yoğun çalışma yürütüyor.
Karayolları ekipleri, iş makineleriyle yolları kardan temizleyip tuzlama yaparak trafiği açık tutmaya çalışıyor.
Polis ekipleri ise söz konusu yollarda kar yağışı ve sis nedeniyle tır, çekici gibi ağır tonajlı araçları durdurup sürücülerini uyararak, dikkat etmelerini istedi.

DAĞDA KAR, SAHİLDE BAHAR

Balıkesir ile İzmir arasında sınır olan Madra dağlarında kısmî kar yağışı görülürken, dağın eteklerindeki Ayvalık, Gömeç ve Burhaniye sahillerinde ise bahar kendini papatyalarla gösteriyor.

Erzincan'da kar yağışı ve sis ulaşımı olumsuz etkiledi
Son günlerde Kuzey Ege’de yaşanan yağışlı havalar özellikle Madra dağlarında farklı mevsimlerin bir arada yaşanmasına sebep oldu. Madra dağının yükseklerinde Kozak bölgesinde kısmî kar ve dolu görülürken, Ayvalık, Gömeç ve Burhaniye ilçelerinde baharın habercisi papatyalar kırları süslüyor. 40 kilometre arayla iki ayrı mevsimi yaşayan Madra dağları, Kuzey Ege’nin muhteşem güzelliklerini aynı anda yansıtıyor. Dağlar kar ile ovalar ise papatyalar ile beyaza bürünüyor.

Erzincan'da kar yağışı ve sis ulaşımı olumsuz etkiledi

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...