Tgrt Haber

Siyanür barajı patladı mı? Resmi açıklama geldi

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
14 Şubat 2024 13:51 - Güncelleme : 14 Şubat 2024 13:58
Siyanür barajı patladı mı? Resmi açıklama geldi

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan bir altın madeninde yaşanan toprak kayması sonucu 9 işçiye henüz ulaşılamadı. Kazanın ardından bugün bazı internet sitelerinde yer alan 'siyanür barajı patladı' haberine ise yalanlama geldi.

Erzincan​'ın İliç​ ilçesinde maden faciası​ sonrası işçilerin kurtarılma çalışması devam ediyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, Erzincan'ın İliç ilçesinde maden ocağında yaşanan toprak kaymasında kaybolan 9 işçiye ulaşmak için her türlü yöntemi denediklerini duyurdu. İşçilerin 5'inin konteyner içinde, 3'ünün bir araç içinde yer aldığı öğrenildi. 

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, sosyal medyada, bazı internet sitelerinde yer alan ve madende siyanürlü cevher barajının patladığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirildi. 

Erzincan'daki 'siyanür barajı patladı' iddiasına yalanlama - 1. Resim

"KAYIP İŞÇİ SAYISI 9" 

Olayla ilgili yapılan resmi açıklamada, "Erzincan İliç’teki altın madeni sahasında herhangi bir patlama yaşanmamış olup, yığın liç kayması meydana gelmiştir. İddia edilenin aksine, maden sahasında henüz ulaşılamayan kayıp işçi sayısı 9'dur" ifadeleri kullanıldı. 

Erzincan'daki 'siyanür barajı patladı' iddiasına yalanlama - 2. Resim

Yığın liç kayması sırasında kayan toprağın Fırat Nehri'ne ulaşmasını engellemek amacıyla alınan önlemler kapsamında, Sabırlı Deresi'nin Fırat Nehri'ne ulaştığı menfezin kapakları kapatılırken nehre herhangi bir maddenin karışması önlenmiş oldu. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...