Tgrt Haber

Erzurum dondu! Termometreler eksi 20'nin altında...

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
15 Ocak 2024 11:22 - Güncelleme : 15 Ocak 2024 13:06
Erzurum dondu! Termometreler eksi 20'nin altında...

Erzurum’da gece saatlerinde eksi 25'i gören hava sıcaklıkları sabah saatlerinde eksi 20’nin altında seyretti. Erzurum Ovası’ndan ise soğuk hava ağaçları beyaza bürüdü, Karasu’nun yüzeyi buz tuttu.

Erzurum'da soğuk hava ve kar yağışı​ hayatı olumsuz etkiliyor. Kar yağışının etkisini sürdürdüğü kentte sabah saatlerinde termometreler -21’i gösterdi. Kent merkezinde gece ise -25’ler ölçülürken, soğuk hava nedeniyle sokaklar boş kaldı.

SİS​ VE BUZLANMA​ ETKİLİ OLUYOR

Erzurum Ovası’ndan ise soğuk hava ağaçları beyaza bürüdü, Karasu’nun yüzeyi buz tuttu. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü’nün tahminlerine göre; bölge genelinde hava parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu geçecek.

Erzurum dondu! Termometreler eksi 20'nin altında...

Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

VATANDAŞLARA UYARI

Vatandaşları çığa karşı uyaran uzmanlar, yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ​ tehlikesi bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini dile getirdi.

Erzurum dondu! Termometreler eksi 20'nin altında...

Bu arada belediye ve karayolları ekipleri, özellikle kırsal kesimlerde yolları trafiğe açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Meteoroloji'nin hava tahminlerine göre Erzurum, yarından itibaren 2 gün kar yağışlı olacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...