Tgrt Haber

Esenler'de panik! 5 katlı binanın zemini kaydı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
16 Ekim 2023 08:00 - Güncelleme : 16 Ekim 2023 08:12
Esenler'de panik! 5 katlı binanın zemini kaydı

İstanbul Esenler ilçesinde 5 katlı bir binanın zemininde kayma meydana geldi. Apartman boşaltılıp mühürlenirken çevredeki diğer bina sakinleri de endişeye kapıldı.

İstanbul​'un Esenler​ ilçesine bağlı Fatih Mahallesi’nde bir binanın zemininde kayma meydana geldi. İhbar üzierine olay yerine gelen ekipler 5 katlı apartımanı boşaltıp mühürlerken, sokaktaki diğer binalarda oturanlar da olay nedeniyle endişeli bir bekleyişe geçti.

ZABITADAN ÇEVRE BİNALARA UYARI

İhlas Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, apartman​ sakinleri duydukları ses üzerine dışarı çıktı. Binanın zeminindeki kaymanın binalar arasında boşluk oluştuğunu gören vatandaşlar durumu derhal yetkililere bildirirken binayı boşalttı.

Aralıklarla binadaki açılmanın devam ettiği görülürken, olay yerine gelen zabıta ekipleri binayı mühürledi. Çevre apartmanlarda bulunan vatandaşları da uyaran zabıta ekipleri, alanda güvenlik önlemi aldı.

Yaşanan olayla ilgili çalışmalar devam ederken, yapılacak inceleme sonucunda bina için yıkım kararı alınıp alınmayacağı beli olacak.

"AYRILMA SESLERİNİ DUYDUM"

Binadan gelen seslerle uyandığını belirten Mustafa Aslan, "Sabah binanın ayrılma seslerine uyandım. Korkarak dışarı çıktık ve binada geriye doğru çökme olduğunu gördük. Daha sonrasında zabıta ekipleri geldi ve binayı mühürledi" dedi.

Bayram Bozkurt ise "Binanın ayrımından taş döküldüğünü gördüm. Bina zaten ayrık durumdaydı ama daha da açıldı aralık" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...