Tgrt Haber

Esenyurt'ta maymun çiçeği görüldü iddiasına DMM'den yalanlama geldi 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
22 Ağustos 2024 21:08 - Güncelleme : 22 Ağustos 2024 21:46
Esenyurt'ta maymun çiçeği görüldü iddiasına DMM'den yalanlama geldi 

Bazı sosyal medya hesaplarında İstanbul Esenyurt'ta maymun çiçeği virüsü görüldüğüne dair çıkan haberler Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından yalanlandı. Yapılan açıklamada karantinaya alınan hasta bulunmadığı belirtildi. 

Afrika kıtasında görülen ve Avrupa'ya da sıçrayan maymun çiçeği virüsüTürkiye​'de görüldüğü iddiaları dillendirilmeye başlandı. Sağlık Bakanı Memişoğlu Türkiye'de herhangi bir vakaya rastlanılmadığını açıklarken bugün bazı sosyal medya hesaplarında İstanbul​'un Esenyurt​ ilçesinde vakaya rastlandığı iddia edildi. İddialar üzerine Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden (DMM) açıklama geldi. 

DMM'den yapılan açıklamada Esenyurt'ta bir kişinin maymun çiçeği virüsü sebebiyle karantinaya alındığı iddiaları yalanlandı. 

Esenyurt'ta maymun çiçeği görüldü iddiasına DMM'den yalanlama geldi  - 1. Resim

TAMAMI YALANLANDI!

Dermatolojik belirtiler nedeniyle maymun çiçeği testi olan bir kişinin testinin negatif çıktığı belirtilirken bilgilerin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. 

Gerekli bilgilendirmelerin, Sağlık Bakanlığı'nın ilgili birimleri tarafından şeffaf bir şekilde yapıldığı kaydedilen açıklamada, kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar edilmemesi istendi.

Esenyurt'ta maymun çiçeği görüldü iddiasına DMM'den yalanlama geldi  - 2. Resim

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...