Tgrt Haber

Eşine cimrilik yapan yandı! Yargıtay'dan emsal 'piknik tüpü' kararı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
02 Şubat 2024 12:09 - Güncelleme : 02 Şubat 2024 12:10
Eşine cimrilik yapan yandı! Yargıtay'dan emsal 'piknik tüpü' kararı

Yargıtay boşanma davalarıyla ilgili emsal nitelikte bir karara imza attı. Eşine cimrilik yapan koca tam kusurlu sayıldı. Davadaki piknik tüpü ayrıntısı dikkat çekti.

Yargıtay​, evli çiftleri yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Denizli​'deki bir boşanma​ davasını inceleyen yüksek mahkeme emsal nitelikte karara imza attı.

Karşılıklı açılan boşanma davasında erkek eş, kendisine saygısız davranan eşinin evde yemek pişirmediğini, temizlik yapmadığını ve ev işlerini kendisinin yapmak zorunda kaldığını savundu.

Eşinin bir süre sonra kendisini terk ettiğini söyleyen koca, akrabalar yoluyla pek çok defa haber göndermesine rağmen karısının eve dönmediğini belirtti. Boşanmak isteyen koca, bunun yanında 50 bin TL maddi, 50 bin TL de manevi tazminat​ talep etti.

KARISINA HIRSIZLIK SUÇLAMASI

Davalı-davacı kadın ise kocasının cimriliğinden şikayet etti. Kocasının ev için gereken temel eşyaları almadığını ifade eden kadın, elektrik harcayacak diye beyaz eşyaları kurdurmadığını bildirdi. Bunun yanı sıra kocasının kendisini hırsızlıkla itham ettiğini söyleyen kadın, eşinin her sabah cebindeki paraları kontrol ettiğini iddia etti.

Evi terk etmediğini kocasının kendisini kovduğunu savunan kadın, kapı kilidi değiştirildiği için eve geri dönemediğini ifade ederek 50 bin lira maddi, 100 bin lira ise manevi tazminat talebinde bulundu.

Eşine cimrilik yapan yandı! Yargıtay'dan emsal 'piknik tüpü' kararı - 1. Resim

BEYAZ EŞYA KURDURMAYIP PİKNİK TÜPÜNDE YEMEK YAPTIRMIŞ

Denizli 4. Aile Mahkemesi, erkeğin eşine ev düzeni kurmaması, kadının piknik tüpünde yemek yapmak zorunda kalması ve eşinin evden ayrılmasını fırsat bilerek evin kilidini değiştirmesini kusur saydı.

Boşanma davasında erkeğin tam kusurlu olduğuna hükmeden mahkeme, kadının ise bir kusurunun olmadığına hükmetti. Mahkeme, kadına 15 bin lira maddi tazminat verilmesine karar verdi.

YARGITAY KOCAYI KUSURLU BULDU

Kocanın, karara itiraz etmesi üzerine dosyaya bakan Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi, yerel mahkeme kararının usul ve kanuna uygun olduğu gerekçesiyle istinaf başvurusunu esastan reddetti.

Kararın temyiz edilmesi üzerine dosyaya bakan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi de ev eşyalarını almayan, elektrik harcanacak diye beyaz eşyaları kullandırmadığı için eşinin piknik tüpünde yemek yapmasına neden olan kocayı tam kusurlu sayan yerel mahkeme kararını onadı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...