Tgrt Haber

Eski ABD'li Büyükelçi Matthew Bryza'dan YPG uyarısı: ABD desteği bırakmalı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
10 Aralık 2022 22:34 - Güncelleme : 10 Aralık 2022 23:44
Eski ABD'li Büyükelçi Matthew Bryza'dan YPG uyarısı: ABD desteği bırakmalı

ABD'nin eski Azerbaycan Büyükelçisi Matthew Bryza, Türkiye-ABD ilişkileriyle ilgili çarpıcı ifadelerde bulunurken Türkiye için de övgü dolu sözler kullandı. ABD'yi YPG konusundan uyaran Bryza, bir an önce YPG'yi desteklemeyi bırakması gerektiğini söyledi.

TRT World Forum 2022, "Geleceği Şekillendirmek: Belirsizlikler, Gerçekler ve Fırsatlar" temasıyla gerçekleştirilen foruma konuşmacı olarak katılan ABD​'nin eski Azerbaycan Büyükelçisi Matthew Bryza, çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TRT Haber’in sorularını cevaplayan Bryza, Türkiye​'nin terörün küresel bir problem olduğunu, çözümün de küresel olması gerektiğini vurguladığını söyledi. Türkiye'nin müttefik ülkelerden de terörle mücadelesine destek beklediğini belirten Bryza, ABD-Türkiye ilişkilerin normalleşmesi için en önemli adımın 'YPG' konusu olduğunun altını çizdi.

"ABD YPG​'YE DESTEĞİ BIRAKMALI"

İki ülke ilişkilerinin nomralleşeye bilmesi için Amerika’nın YPG’yi desteklemeyi bırakması gerektiğini söyleyen Bryza, "Bunu yapmayı bırakması gerekiyor. Bu bir terör örgütü ve PKK’nın kolu. ABD, bazen makul görülmeyen politikalar yürütebiliyor. Suriye'nin kuzeyinde Amerikan güçlerinin YPG’yle ortak olması gibi. Türkiye’ye zarar verici bencil politikalar yürütmek kötü bir politika. Amerika’nın Suriye’nin kuzeyinde YPG’ye aktif destek vermeyecek bir formül bulması gerekiyor" dedi.

"TÜRKİYE ÇOK BÜYÜK BİR İŞ BAŞARDI"

Türkiye’nin öneminin Rusya-Ukrayna Savaşında görüldüğünü de belirtti ve ara buluculuk çabalarının önemine değinen Byrza, "Türk diplomasisi insanlık için çok büyük bir iş başardı, çünkü dünyanın güneyinde açlığı önledi. Ukrayna konusu Türkiye’nin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Sadece ara buluculuk ya da tahıl krizi anlaşması bağlamında da değil. Ukrayna’ya önemli askeri teknik desteği ve politik desteği ile de bunu gördük. Bunlar çok önemli konular ve tabi enerji güvenliği de" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...