Tgrt Haber

FETÖ’den aranan eski 1. sınıf emniyet müdürü Ankara’da yakalandı

15 Şubat 2022 16:20 - Güncelleme : 15 Şubat 2022 18:12
Fotoğraf - İhlas Haber Ajansı

Son dakika haberi: FETÖ üyesi olmaktan aranan eski 1. Sınıf Emniyet Müdürü Muammer Buçak, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği operasyonla yakalandı.

Fotoğraf - İhlas Haber Ajansı

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün Firari üyelerini yakalamak için kurulan özel ekip uzun yıllar Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanı olarak görev yapmış olan ve hakkında Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan aranma kaydı bulunan İhraç 1. Sınıf Emniyet Müdürü firari Muammer Buçak'ı uzun süren uğraşlar sonucunda Ankara'nın Çankaya ilçesinde yakaladı.

ÖRGÜT İÇİNDE ÖNEMLİ KONUMA SAHİP

Hakkında kesinleşmiş 8 yıl 9 ay hapis cezası bulunan ve FETÖ mensubiyeti olup ‘FETÖ’ye sadakati ve bağlılığı olan’ şeklinde kodlanan firari ihraç emniyet müdürü bugün öğlen saatlerinde yakalandı.

Daha öncesinde 16 ihraç Emniyet Müdürünün yargılandığı ve 11'inin 6 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası aldığı davada yargılanan ve örgüt içerisinde önemli bir konuma sahip olması sebebiyle ihraç Muammer Buçak'ın hakkında 8 yıl 9 ay hapis cezasına hükmedilmişti.

İhraç 1. Sınıf Emniyet Müdürü firari Muhammer Buçak emniyetteki işlemlerinin ardından Sincan Ceza ve İnfaz Kurumuna teslim edilecek.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...