Tgrt Haber

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a tahliye

07 Mart 2014 16:27
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a tahliye

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında mahkemeye sunulan dilekçe sonrası tahliye kararı verildiği açıklandı.

Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ için tahliye kararı çıktı. 26 aydır Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ tahliye kararı verildi.
ANAYASA MAHKEMESİ BAŞBUĞ HAKKINDA NE KARAR VERMİŞTİ
Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ bugün tahliye oldu.Anayasa Mahkemesi'nin İlker Başbuğ kararı Mahkûmiyet kararının gerekçesinin yasal süre içinde dava dosyasına konulmaması nedeniyle tahliye talebi hakkında karar verilmemesi şikâyetlerinin kabul edilebilir olduğuna, Gereğinin yapılması ve başvurucunun tahliye talebi hakkında karar verilmesi amacıyla karar örneğinin mahkemesine gönderilmesine, oybirliğiyle karar vermisti. Anayasa Mahkemesi, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un, "özgürlükten yoksun bırakmanın hukuki olmadığı iddiasının, yerel mahkemece etkili bir şekilde incelenmeden reddedilmesi ve mahkumiyete ilişkin gerekçeli kararın açıklanmamasından dolayı Yargıtay önüne götürülememiş olması nedenleriyle kişi hürriyeti ve güvenliğine ilişkin haklarının ihlal edildiğine" hükmetti. Yüksek Mahkeme, gereğinin yapılması ve başvurucunun tahliye talebi hakkında karar verilmesi amacıyla karar örneğinin Mahkemesine gönderilmesine kararı dün vermişti.Başbuğ'un avukatı, müvekkilinin "görevsiz" mahkemede yargılanması ve iki yıldır devam eden tutukluluğuna ilişkin itirazlarının incelenmeksizin reddedilmesi nedeniyle Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunmuştu. Başvuruda, Başbuğ'un kişi hürriyet ve özgürlüğünün ihlal edildiği savunularak, tazminat isteminde bulunulmamıştı. Başbuğ'un görevsiz mahkemede yargılandığının tespiti ve Yüce Divan'da yargılanmasına karar verilmesi istenmişti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...