Tgrt Haber

Eski kimlik kullananlar artık bunları yapamayacak! Değişim için son 20 gün

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
11 Aralık 2023 18:00 - Güncelleme : 11 Aralık 2023 18:14
Eski kimlik kullananlar artık bunları yapamayacak! Değişim için son 20 gün

2 Ocak 2017 tarihinden itibaren geçerli olmaya başlayan çipli kimlik kartları yeni yıl itibariyle zorunluluk alanlarını genişletecek. 31 Aralık 2023'e sayılı günler kala, bankalar da değişime ayak uydurdu. Artık çipli kimlik kartı olmayanlar, banka işlemlerinde sıkıntı yaşayacak. 

Yeni düzenlemeyle birlikte, 2023 yılı itibarıyla eski tip nüfus cüzdanları geçerliliğini sürdürecek olsa da, bankalar çipli kimlik kartı şartı koymaya başladı. Banka hesabı​ açma, para yatırma, çekme ve kredi başvuruları gibi işlemler için artık eski kimlikler yeterli olmayacak.

Çipli kimlik kartlarının getirdiği güvenlik ve teknolojik avantajlarla birlikte, bankacılık sektörü de müşteri güvenliğini artırmayı hedefliyor. Bu doğrultuda, vatandaşların çipli kimlik kartlarına geçiş yapmaları ve banka işlemlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilmeleri bekleniyor.

ESKİ EHLİYET KİMLİKLERİ İÇİN SONA GELİNDİ 

Eski ehliyet kimliklerinin geçerlilik süresi de 31 Aralık 2023'te sona erecek. Bu sebebple, ehliyetlerini yenilemek isteyenlerin de bu tarihe kadar başvuruda bulunmaları ve değiştirmeleri gerkiyor. 

KİMLİK DEĞİŞİMİ İÇİN NE YAPILMALI? 

Kimlik yenileme işlemleri, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün web sitesi üzerinden veya ALO 199 hattından randevu alınarak gerçekleştiriliyor. Randevulu başvurularda, başvuru işlemleri daha hızlı ve kolay şekilde hallediliyor.

Eski kimliklerin yenilenmesinin birçok faydası bulunuyor. Örneğin, çipli kimlik kartlarında biyometrik veriler (parmak izi, yüz tanıma gibi) yer alıyor. Bu sayede, kimlik doğrulama işlemleri daha güvenli bir şekilde yapılabiliyor. Ayrıca, çipli kimlik kartları ile e-imza ve e-devlet hizmetlerinden daha kolay yararlanılabiliyor. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...