Tgrt Haber

Eski PKK'lı Sait Çürükkaya, Almanya'da öldü

29 Ekim 2016 18:35
Eski PKK'lı Sait Çürükkaya, Almanya'da öldü

Irak'ta devam eden Musul operasyonu kapsamında, Başika bölgesinde, DAEŞ'in tuzakladığı mayınları temizlerken meydana gelen patlamada yaralanan, terör örgütü PKK'nın eski yöneticilerinden, Peşmerge gönüllü komutanı Sait Çürükkaya, tedavi için götürüldüğü Almanya'da öldü.

Musul operasyonu kapsamında Peşmerge güçlerinin Başika bölgesinde DAEŞ'ten aldığı bölgelerdeki mayınları temizleyen 'Doktor Süleyman' kod adlı eski PKK'lı Sait Çürükkaya, geçen 26 Ekim'de bir tünele gizlenen DAEŞ'li teröristleri tarafından mayının patlatılması sonucu ağır yaralandı.

Yaralandığı geçen Çarşamba gününden itibaren Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'deki Devlet Hastanesi'nde tedavi altında bulunan Sait Çürükkaya, Almanya'dan gelen bir ambulans uçakla dün Almanya'ya götürüldü. Almanya'da Koblenz Askeri Hastanesi'nde dün gece fenalaşan Çürükkaya'nın, acil olarak ameliyata alındığı, 7 saat süren ameliyatın ardından yoğun bakımda tutulduğu, ancak beyninde meydana gelen ağır hasar nedeniyle bugün öğleden sonra öldüğü öğrenildi.

PKK'da, üst düzey yöneticilik yapan Çürükkaya, Abdullah Öcalan'ın yakalanmasından sonra PKK'dan ayrılmış ve Almanya'da yaşamaya başlamıştı. DAEŞ'in iki yıl önce Kuzey Irak'a saldırmasından sonra Almanya'dan Erbil'e geçmiş ve Peşmergelerin eğitimini üstlenmişti. Patlayıcı uzmanı olarak bilinen Sait Çürükkaya DAEŞ ile mücadelede ele geçirilen bölgelerdeki patlayıcıları imha ediyordu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...