Tgrt Haber

Eskişehir'de orman yangını: Saatlerdir alevlere müdahale ediliyor

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
23 Ağustos 2023 17:47 - Güncelleme : 23 Ağustos 2023 19:59

Çanakkale'de başlayan orman yangınlarıyla mücadele sürerken üzücü haber Eskişehir'den geldi. Eskişehir’de çıkan orman yangınına havadan müdahale devam ediyor.

Çanakkale​'de çıkan orman yangınıyla saatlerdir mücadele edilirken Eskişehir​'de de orman yangını​ çıktı. Ekipler yangına saatlerdir müdahale ediyor.

Eskişehir'de orman yangını saatlerdir sürüyor.

4-5 SAATTİR MÜDAHALE SÜRÜYOR

Yangın bugün öğle 12.50 sularında Seyitgazi​ ilçesine bağlı Kümbet ve Oynaş mahallelerinin arasında kalan ormanlık bölgede meydana geldi. Yangına müdahale edilmesi amacıyla bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Bölgeye müdahale için 200’ün üzerinde personel ile birlikte 14 arazöz, 5 su tankeri, belediye itfaiyeleri, maden itfaiyeleri ve su tankerleri, 3 yangın söndürme helikopteri, 1 yangın söndürme uçağı sevk edildi. Ayrıca çevre mahallelerde yaşayan vatandaşlar da traktörleri, su tankerleri ve insan gücüyle yangının söndürülmesine destek veriyor.

Eskişehir'de orman yangını çıktı

YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI DEVREDE

Yangının söndürülmesine destek vermesi amacıyla bölgeye var olanlara ilave olarak 2 adet yangın söndürme helikopterinin ve 1 adet yangın söndürme uçağının da sevk edildiği öğrenildi.

KARAYOLU KAPATILDI

Yangın dolayısıyla Afyonkarahisar’ı Eskişehir’e bağlayan karayolu İhsaniye ilçesine bağlı Demirli Köyü Kavşağı’ndan itibaren jandarma ekipleri tarafından tek yönlü olarak araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Karayolunun yangının söndürülmesinin ardından tekrar trafiğe açılacağı belirtildi.

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...