Tgrt Haber

Eskişehir'de PKK'nın üniversite yapılanmasında görev alan 5 şüpheli tutuklandı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı
27 Kasım 2023 21:25 - Güncelleme : 27 Kasım 2023 21:32
Eskişehir'de PKK'nın üniversite yapılanmasında görev alan 5 şüpheli tutuklandı

Eskişehir'de terör örgütü PKK'nın üniversite yapılanmasında görev aldıkları gerekçesiyle, terörle mücadele ve istihbarat birimlerince yürütülen operasyonda yakalanan 5 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Eskişehir​'de İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile İstihbarat Şube müdürlüklerine bağlı ekiplerce cumartesi günü gözaltına alınan PKK​'nın üniversite yapılanmasındaki şüpheliler hakkında karar çıktı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, PKK/KCK silahlı terör örgütünün Özgür Öğrenci İnisiyatifi ve Demokratik Öğrenci Meclisi (DÖM) yapılanması içerisinde Eskişehir’de faaliyet yürüten 5 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

EYLEM HAZIRLIĞINDAYKEN YAKALANDILAR

Sosyal medyadaki paylaşımları ve görünür yerlere yazdıkları yazılarla terör örgütü PKK/KCK'nın propagandasını yaptıkları, üniversitelerde dersleri boykot ettikleri, örgüte eleman kazandırma çabasında oldukları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ve örgütün sözde kuruluş yıl dönümü için eylem arayışında oldukları iddiasıyla cumartesi sabahı gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler R.A, M.T, G.A, E.K. ve A.A'nın tutuklanmasına karar verildi. Diğer şüpheli Ö.A'yı yakalamak için başlatılan çalışmalar ise devam ediyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...