Tgrt Haber

Estetikli katliamcı

18 Kasım 2015 05:15
Estetikli katliamcı

İzmir polisinin bir hafta önce yakaladığı DAEŞ üyesi Fransız vatandaşı Mehdibend Said'in, Paris saldırganlarıyla birlikte polise yakalanmadan katliam yapmaya gitmek için estetik yaptırdığı ortaya çıktı.

DÜNYAYI ayağa kaldıran Paris katliamının ardından DAEŞ saldırganlarının planlarındaki detaylar da tek tek netleşmeye başladı. İzmir polisinin 11 Kasım’da yakaladığı Mehdibent Said’in de eyleme gittiği, yakalanmamak için estetik masasına yattığı ortaya çıktı.

İSTANBUL’DA 24 SAAT GEÇİRDİ

Paris’te 132 kişinin hayatını kaybettiği katliamın çok daha büyük olacağı, İzmir polisinin başarısı sayesinde önlendiği netleşti. İzmir Terör Polisi ekiplerinin, Fransa’dan kaçan Mehdibend Said’i 11 Kasım’da yakalamasıyla ortaya çıkan gerçekler, terör saldırısının boyutları hakkında da bilgi vermeye başladı. Fransız vatandaşı DAEŞ üyesi Mehdibend Said, Fransız istihbaratı için çok önemli bir isim olduğu belirlendi. Fransa’dan kaçan Said’in, 2014 yılının mayıs ayında Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul’a giriş yaptığı anlaşıldı. Yaklaşık 24 saat sonra da Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Gürcistan’a gittiği netleşti. Bu ülkede de 36 saat kalan teröristin, Artvin’den Türkiye’ye giriş yaptığı belirlendi. İstihbaratçıların takibinden kurtulan Said, ekim ayında İzmir’e geldi.

Suriye'de çatıştı

Yapılan sorgulamada İzmir polisi, Mehdibend Said’le ilgili çok önemli detaylara ulaştı. Said’in, Paris saldırısı sırasında stad önünde kendini patlatan canlı bomba Ahmad Almohammad ile birlikte Suriye’de DAEŞ saflarında uzun süre çatışdığı ve birlikte Gaziantep üzerinden Türkiye'ye geldiği  bilgisine ulaşıldı.

Bombacıyla arkadaştı

KATLİAM saldırganlarından stadın önünde kendini havaya uçuran 25 yaşındaki İdlib Ahmad Almohammad'in, İzmir'de yakalanan Said ile arkadaş olduğu ve birlikte DAEŞ saflarında çatışmalara katıldığı belirlendi. Said yakalanmasaydı, birlikte kendini patlatacaktı.

John ile bir kez görüştüm

Sİlivri'de, terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonda yakalanıp tutuklananlar arasında bulunan ve DAEŞ'in "Suriye'deki yabancı mahkumlarının" sorumlusu olduğu iddia edilen Aine Leslie Junior Davis'in, sahte pasaportla Türkiye'ye giriş yaptığı tespit edildi. Davis ifadesinde 'Cihatçı John' ile bir kez görüştüğünü söyledi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...