Tgrt Haber

Ev sahibiniz kiracı olabilir! Fırsatçılar tuttukları evi başkasına kiralıyorlar

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
16 Kasım 2022 09:32 - Güncelleme : 16 Kasım 2022 09:55

Fırsatçılar dolandırıcılıkta sınır tanımıyor. Ev kiralarındaki artış fırsatçıları harekete geçirdi. Evi kendisi kullanacakmış gibi tutan fırsatçılar, kimi zaman evi kimi zaman da evin odalarını ayrı ayrı yüksek fiyatlara kiraya veriyor. 

Kira​ fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar nedeniyle vatandaş ev​ bulmakta zorlanırken kimileri de krizi fırsatçılığa çevirdi. Bu kişiler evi kendi yaşayacak gibi kiralayıp, ev sahibinin haberi olmadan 3. kişilere daha yüksek fiyatla kiralıyor. TGRT Haber muhabiri Merve Özvan’a konuşan Emlak Müşaviri Salim Taşçı, vatandaşları şöyle uyardı: “Başkalarına kiraya veriyor. Buna alt kiraya vermek derler. Eğer kontratta alt kiraya verebilir tabiri varsa mesele yok ama böyle bir tabir yoksa yapmış olduğu kanunsuz bir işlemdir.”

BU DURUMDAN EV SAHİBİ NASIL HABERDAR OLABİLİR?

Bu soruyu Salim Taşçı, şöyle cevap veriyor:  “Kiraya veren mal sahibi alt kiracıyla karşılaşmamak için mutlaka yönetici ile ve de apartman görevlisiyle temasını sağlaması gerekir. Nasıl kiracımdan memnun musunuz? Denildiği zaman eğer art niyetle bir başkasına kiraya vermişse orada gerek yönetici gerekse apartman görevlisi bunu söyler.” Uzmanlar gibi vatandaş da kiracıların ara ara kontrol edilmesi gerektiğini düşünüyor...

NE YAPILMALI? 

Taşçı, bu durumla karşılaşan ev sahiplerinin ne yapması gerektiği ile ilgili şunları söyledi: “Öncelikle ev sahibi yöneticiyle temasa geçecek. Akabinde muhtar ile temasa geçecek. Alt kiracıları çıkaramıyorsa hemen mahkemeye müracaat etmesi gerekir. Kontratta kiracı alt kiraya veremez diye bir madde var. Bu maddeyi mutlaka kontrata koyması gerekir.”

ODALARI KİRAYA VERİYORLAR 

Yaşanan bir diğer fırsatçılık​ örneği ise odaların kiralanması. Kiracılar ev sahibinin haberi olmadan evlerini oda oda kiraya veriyor. Peki bu durumda ev sahibi ne yapmalı? Taşçı ev sahiplerine şu öneride bulundu: “Ev sahibi arada gidip yöneticiyle, apartman görevlisiyle kiracımızdan memnun musunuz diye sormalı. Şayet gelen giden belli değil cevabı alıyorsa hemen kiracısıyla temasa geçip tespit yaptırıp mahkemeye müracaat etmesi gerekir ve tahliye nedenidir.” 


Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...