Tgrt Haber

Evlat acısına 3.5 ay dayanabildi

18 May 2016 10:32
Evlat acısına 3.5 ay dayanabildi

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik sürdürülen operasyonlarda 27 Ocak 2016 tarihinde çıkan çatışmada şehit olan Piyade Yüzbaşı Yiğitcan Çiga’nın babası Yaşar Çiga,hayatını kaybetti.

Mersinli şehit Yüzbaşı Çiga’nın babası Yaşar Çiga, oğlunu toprağa vermesinden 3,5 ay sonra kalbine yenik düştü. Sur'da terör örgütü ile girdiği çatışmada 27 Ocak’ta şehit düşen ve 29 Ocak’ta Mersin’de binlerce kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlanan Yüzbaşı Yiğitcan Çiga’nın babası Yaşar Çiga, bir süre önce kalp rahatsızlığı geçirerek Mersin Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Hastanede kalp ameliyatı geçiren baba Çiga, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak yaşama veda etti.Mersin Valisi Özdemir Çakacak da geçtiğimiz hafta Yaşar Çiga’yı tedavi gördüğü Mersin Devlet Hastanesi’nde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulunmuştu.

ŞEHİT YÜZBAŞININ BABASI TOPRAĞA VERİLDİ

Şehit Yüzbaşı Yiğitcan Çiga'nın vefat eden emekli öğretmen  babası Yaşar Çiğa, toprağa verildi. Şehit babası Çiğa için Muğdat Camii'nde ikindi namazı sonrası tören düzenlendi. Törene, Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ ile askeri yetkililer ve yakınları katıldı. 

Törende, Yaşar Çiğa'nın eşi Ayla Çiğa, kızı Anacan Çiğa ve gelini Nadiye Çiğa ile birlikte kocasının tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Önce oğlunu sonra da eşini yitirmenin acısıyla yıkılan Ayla Çiğa'yı kadın askerlerle yakınları teselli etmeye çalıştı. Yaşar Çiğa'nın cenazesi, tören sonrası Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...